Германия препотвърди подкрепата си за Румъния в Шенген. Това стана

...
Германия препотвърди подкрепата си за Румъния в Шенген. Това стана
Коментари Харесай

Франк-Валтер Щайнмайер препотвърди подкрепата на Германия за Румъния в Шенген

Германия препотвърди поддръжката си за Румъния в Шенген. Това стана ясно в първия ден от визитата на президента Франк-Валтер Щайнмайер в страната, заяви Българска телеграфна агенция.

“От дълго време съм на мнение, че мястото на Румъния е в Шенгенското пространство ", акцентира немският държавен глава и увери, че Германия ще покрепи това изпитание.

В президентския замък Котрочени в Букурещ Щайнмайер и президентът на Румъния Клаус Йоханис разясниха и икономическото съдействие сред двете страни.

“Миналата година е регистриран двустранен търговски продан за над 40 милиарда евро. Над 25 000 компании с немско присъединяване и над 5,5 милиарда евро финансов принос вършат Германия втория по величина вложител в румънската стопанска система ”, съобщи румънския президент.

Икономическите връзки бяха на фокус и по време на срещата на Франк-Валтер Щайнмайер с румънския министър председател Николае Чука. Република Молдова, продължаващата поддръжка за Украйна и укрепването на източния фланг на НАТО бяха измежду останалите тематики на полемиките.

Посещението на Щайнмайер ще завърши в петък в румънския град Тимишоара, който е Европейска столица на културата за 2023 година.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР