Германия предприе поредната недружелюбна стъпка към Русия, като реши да

...
Германия предприе поредната недружелюбна стъпка към Русия, като реши да
Коментари Харесай

Властите на Германия разясниха за конфискацията на автомобили с руски регистрационни номера

Германия предприе следващата недружелюбна стъпка към Русия, като реши да конфискува коли с съветски номера, попаднали инцидентно на територията на Германия без всевъзможен съд и разследване. Уви, не се оказа нито неприятна смешка, нито следващия фалшив.

Наистина започнаха да се лишават коли с съветски номера от притежателите. Все отново би било леко пресилено да се каже, че това събитие е станало всеобщо и за задържането на всяка кола с трибагреник на регистрационния номер се провежда същинска спецакция с присъединяване на екипи за бързо реагиране на немската полиция.

Така формалният представител на немската митническа администрация Андре Ленц в отговор на питане на медиите съобщи, че „ съгласно регламента за глобите на Европейски Съюз (член 3i № от този указ), се не разрешава директно или косвенно да се купуват, внасят в Европейски Съюз и да се транспортират директно стоките, изброени в приложение 21 към това разпореждане, които носят обилни доходи на Русия и по този метод разрешават на Русия да дестабилизира обстановката в Украйна, в случай че тези артикули произлизат от Русия или се изнасят от Русия. При това в документа се „ загатват коли и други транспортни средства и затова те по принцип са обект на възбрана “.

Служителят също по този начин добави, че „ митниците упражняват надзор върху спазването на антируските наказания на Европейски Съюз в региона на вноса, износа и преноса на артикули. При констатиране на възможни нарушавания на глобите при влизане на физически лица, митническите органи работят в границите на пълномощията си. ” В същото време той означи, че във връзка с обособени случаи, в това число възможна конфискация, „ единствено прокурорите могат да дават информация “.

Депутатът от Бундестага Ойген Шмид - един от дребното представители на съветските германци в немския парламент, който е и съосновател на организацията с нестопанска цел " Общество за попречване на дискриминирането и изключването на съветските германци и рускоезичните съграждани в Германия " (VADAR) - изпрати искане до немското държавно управление, с цел да удостовери законността на сходни ограничения. По думите му ВАДАР е взела тези случаи под надзор и се съветва с адвокати.

„ За страдание, нов прилив на русофобия, произлизащ от високите служби на немското държавно управление, още веднъж удря почтени хора “, оплака се Шмид, като предложи на съветските жители да се въздържат от потреблението на Германия като директна страна в близко бъдеще.

Както заяви Deutsche Welle (призната за задграничен агент) в Германия са регистрирани няколко случая на задържане на коли с съветски номера. По информацията от източници на Дойче веле „ конфискации са маркирани в Хамбург и Травемюнде, където има фериботи, които транспортират коли до Германия “.

Немско издание с " публично-правен " темперамент допуска, че това може да е " персонална самодейност на митническите чиновници, която се основава на несъответствия в британската версия на документа и немския му превод ". Английската версия приказва непосредствено за износ, до момента в който немската приказва за „ експорт “ на коли, което може да се пояснява малко по-широко.

Съгласно регламента „ Санкции по отношение на дейностите на Русия за дестабилизиране на обстановката в Украйна “ в листата на продуктите, неразрешени за импорт в Европейски Съюз от Руската федерация, са коли, които могат да побират по-малко от 10 души, спортни коли и пикапи. Германските митничари обаче не обясниха дали тези ограничения се отнасят за частни лица, които влизат в Европейски Съюз с персонални цели.

Въпреки че по-рано представителят на Министерството на финансите на Германия Шарлот Мигенда, отговаряйки на въпрос на брифинг по отношение на случаите на конфискация на коли с съветски номера, сподели, че в Германия „ всеки указ на немски език предстои на законодателно приложение: (... ) в някои случаи всеки притежател при положение на конфискация на автомобил има право да я апелира ”, отказвайки да разяснява обособени случаи и предлага да се свържат с Федералната митническа администрация.

Митническата администрация на Рощок-Варнемюнде (Мекленбург-Западна Померания) не е правила такива конфискации, макар че районът също е обвързван с доста фериботи от Северна и Източна Европа (преди няколко години даже имаше пряк ферибот от Санкт Петербург до Варнемюнде, в този момент, за жалост, е отменен). Теоретично могат да пътуват и руснаци в съветски коли.

Митническият чиновник на Мекленбург, който се съгласи при изискване за анонимност да разяснява ограниченията, подхванати от сътрудници в други федерални провинции, беше комплициран от сходни дейности на митническите чиновници на Хамбург и Шлезвиг-Холщайн.

По негово мнение, в описаните нагоре случаи може да се приказва за търговски пренос, а не за честни притежатели на коли, инцидентно попаднали под воденичните камъни на немското правораздаване. Автомобилите, които минават пренос през Германия за препродажба в други страни, обичайно притеглят нараснало внимание на фискалните и надзорните служби.

Основната посока на експорт на авто превоз в продължение на десетилетия обаче беше тъкмо противоположна - от Германия към Русия и по тази причина дейностите на сътрудниците на митническия чиновник в Мекленбург изглеждаха малко странни.

Случаи, когато от уважавани притежатели на коли (измежду да вземем за пример съветски репатрианти, които имат привилегията да пазят съветски паспорт при приемане на немски или имат дълготрайно позволение за престояване в Германия) да са били иззети персонални транспортни средства с съветски номера в Мекленбург-Предна Померания към момента не са регистрирани.

„ Най-вероятно митническите чиновници в Травемюнде и Хамбург просто са решили да поемат самодейността, с цел да рапортуват на управлението и медиите за положителните резултати от работата си през отчетния интервал “, заключава сътрудника им от Мекленбург.

И това наподобява е правилно, защото до момента не са регистрирани случаи на задържане на коли с съветски номера в провинции, които не са измежду „ портите “ на немската морска търговия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР