Германия потвърди, че е получил искане на Полша за прехвърляне

...
Германия потвърди, че е получил искане на Полша за прехвърляне
Коментари Харесай

Берлин: Разглеждаме искането на Полша да изпрати танкове на Киев

Германия удостовери, че е получил искане на Полша за прекачване на 14 танка " Леопард 2 " на Украйна и ще прегледа поръчката в най-кратки периоди.

" Ще разгледаме настояването с нужната неотложност ", съобщи представител на немското държавно управление.

Съгласно немските правила за надзор на военните оръжия страните, които употребяват създадено в Германия въоръжение, са длъжни да изискат разрешението на Берлин, в случай че желаят да трансферират военното съоръжение на трета страна.

Министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак съобщи, че Варшава е поискала от Германия позволение да изпрати танкове " Леопард " в Украйна.

" Германците към този момент са получили молбата ни за единодушие да изпратим танкове " Леопард 2 " в Украйна ", съобщи той в Twitter.

По-рано този месец Полша разгласи, че е подготвена да достави 14 танка " Леопард " на Киев в границите на интернационална коалиция от страни, само че чака ясно изказване от Берлин, с което да позволи прехвърлянето.

" Призовавам и немската страна да се причисли към нашата коалиция от страни, подкрепящи Украйна с танкове ", написа Блашчак.

" Това е наша обща идея, тъй като това е въпрос на сигурността на цяла Европа ".

Миналата седмица полският министър съобщи, че се е срещнал с сътрудниците си от 14 страни, с цел да обсъдят основаването на интернационална коалиция за изпращане на танкове на Украйна.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР