Германия поема за година ротационното председателство на Г-7, пише в.

...
Германия поема за година ротационното председателство на Г-7, пише в.
Коментари Харесай

Германия поема за година ротационното председателство на Г-7

Германия поема за година ротационното председателство на Г-7, написа в. " Фигаро ". Досега ротационен ръководител на Голямата седморка беше Англия.

Председателството на Германия на групата на 7-те огромни стопански системи (САЩ, Германия, Франция, Италия, Канада, Япония, Великобритания) ще се следи деликатно, защото то ще е първото след края на ерата на канцлерката Ангела Меркел и идването на власт на нейния правоприемник, социалдемократа Олаф Шолц, напомня ДПА.

Председателството Г-7 на постмеркеловата Германия идва в миг на ново напрежение сред Запада и Русия, на към момента неизгладени връзки след Брекзит сред Лондон и Брюксел, на все по-увеличаващата се конкуренция и агресивност от страна на Китай, на продължаващата коронавирусна рецесия и на климатичната рецесия, изискващи и двете незабавни дейности, както и на редица други районни и световни закани. Действията на немското председателство, ръководено от Шолц, ще се наблюдават с внимание, още повече, че след отдръпването от власт на Меркел Европа търси своя нов водач. Ако Шолц се показа добре отпред на Г-7, той може да бъде този идващ европейски водач, показва Франс прес.

Традиционно по време на всяко ротационно председателство страната хазаин приема водачите на Г-7 на среща на върха. Тази година тя ще се организира от 26 до 28 юни в замъка Елмау в Баварските Алпи. Става дума за комплекс с 5 звезди, в който през 2015 година се организира тогавашната среща на Г-7, управлявана от Меркел.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР