Германия планира да удължи забраната за пътуване за неевропейски страни

...
Германия планира да удължи забраната за пътуване за неевропейски страни
Коментари Харесай

Германия планира да удължи забраната за пътуване за неевропейски страни до 31 август

Германия възнамерява да удължи възбраната за пътешестване за неевропейски страни до 31 август, обявиха държавни източници, представени от Ройтерс. Те допълниха, че Берлин също така не поучава хората да отиват на круизи поради характерните опасности, свързани с ковид.

Очаква се на следващия ден немското държавно управление да утвърди стъпката за възбраната. Предупреждението да не се пътува, касаещо трети страни, може да бъде анулирано по-рано за някои страни с невисок растеж на коронавирусната болест.

Германия също отваря границите си от 15 юни

От 15 юни Германия ще вдигне възбраната за пътешестване за страните членки на Европейски Съюз, плюс Англия, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн и Швейцария. Това ще докара до обособени препоръки за пътешестване според от региона. Миналата седмица външният министър Хайко Маас сподели, че германците ще бъдат призовани да не пътуват до Англия, в случай че не става дума за значителен мотив за пътешестване, до момента в който там има 14-дневна карантина за туристите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР