Германия отново разочарова феновете си и стартира със загуба Световното

...
Германия отново разочарова феновете си и стартира със загуба Световното
Коментари Харесай

Дежа вю: Германия пак стартира със загуба!

Германия още веднъж разочарова почитателите си и започва със загуба Световното състезание в Катар. Стори го по този начин, както стартира и Мондиала в Русия преди четири години - със загуба от Мексико тогава, а в този момент Бундестима преклони глава пред Япония с 1:2.

Това е втора голяма, откакто Саудитска Арабия удари Аржентина със същия резултат.

Мачът стартира равностойно. Германия не оправда упованията и не можеше да откри по-траен надзор върху топката. Даже в 8-ата минута Бундестимът изтръпна, защото топката беше пратена в мрежата на Нойер. Даизен Маеда засече подаване от десния фланг. От чиста позиция нападателят вкара, само че още в действително време се видя, че е зад последния в отбраната – Антонио Рюдигер.

Четвърт час след началото германците сътвориха първата си огромна заплаха. Именно Рюдигер засече с глава центриране от ъглов удар, само че не откри задачата. Топката мина рисково около левия непряк дирек.

В 21-вата минута Йосуа Кимих насочи доста рисков удар от придвижване. Шуичи Гонда направи ужасно избавяне. Илкай Гюндоган опита добавка, не беше прецизен, само че имаше и засада, тъй че нямаше да бъде зачетен възможен гол.

Седем минути по-късно Гюндоган стреля от отдалеченост, само че право в ръцете на Гонда. Секунди по-късно съществено безредие в наказателното поле на японците като по знамение не докара до гол. Вратарят Гонда стреля удар на Давид Раум, последва опит на Гюндоган, само че бранител мазета.

В 32-рата минута Раум се включи ужасно в наказателното поле. Той беше изведен с технично подаване и съумя да овладее. Шуичи Гонда не съумя да играе с топката и го повали на земята. Иван Бартън незабавно уточни бялата точка. ВАР удостовери решението на основния арбитър. Гюндоган застана зад топката, стреля във вратата и вкара за 1:0.

Точно преди почивката Джама Мусиала получи с тил към вратата. Нападателят на Байерн се завъртя елегантно и стреля от дъгата на наказателното поле. Мерникът му никак не беше прецизен и не се наложи на Шуичи Гонда да се намесва.

Дълбоко в добавеното време на първата част Хаверц вкара, само че беше отсъдена засада. Всичко стартира от удар на Кимих, който беше отразен. Топката стигна до Серж Гнабри, след което до Хаверц. Играчът на Челси осъществя на празна врата. Наложи се намесата на ВАР, тъй като голът първо беше зачетен.

Последната дума преди финалния завършек на първата част имаха японците. Даизен Маеда стреля с глава, само че около задачата.

В самото начало на втората част Германия можеше да удвои преднината си. Мюлер проби през центъра и изведе Гнабри. Последва мощен изстрел в близкия ъгъл, само че в напречната греда. Определено „ самураите “ извадиха шанс в обстановката.

В 50-ата минута Юня Ито проби в наказателното поле. След прикосновение с Кимих падна на тревата, само че нямаше учредения за дузпа. Даичи Камада стреля неопределено. В отчетната офанзива Мусиала направи за смях отбраната на Япония. Младокът си освободи свободно пространство в наказателното поле и насочи мощен шут, който беше безпределно неакуратен.

Час игра след началото шансът още веднъж беше на страната на японците. Мусиала изведе Гюндоган в кулоар. Завършващият удар по земя се отби от левия непряк дирек и излезе в навън.

Япония отвърна с рисково нахлуване. Такума Асано получи късмет да обстрелва вратата на Нойер единствено че не уцели вратата.

В 69-ата минута Хироки Сакаи беше потърсен с дълго подаване. Давид Раум не се намеси добре и Сакаи смъкна с глава към Асано. Рюдигер се беше позиционирал съвършено и съумя да блокира.

Натискът на Япония даде резултат и се стигна до равнене. Такуми Минамино получи в наказателното поле. Той опитва паралелен на голлинията пас. Нойер съумя да избие пред погледа на Сакаи. Ритсу Доан обаче се беше позиционирал на съвършеното място и осъществя за 1:1 на полупразна врата.

Минута по-късно Япония оцеля след канонада от изстрели. В рамките на едно нахлуване Гонда направи четири спасявания. На три пъти Гнабри не съумя да го преодолее и един път Хофман.

В 75-ата минута Асано овладя дълго подаване в наказателното поле и стреля. Нойер направи фантастично избавяне. Сакаи можеше да направи добавка. От непосредствена непосредственост той стреля високо над вратата.

Натискът на Япония даде резултат и се стигна до равнене. Такуми Минамино получи в наказателното поле. Той опитва паралелен на голлинията пас. Нойер съумя да избие пред погледа на Сакаи. Ритсу Доан обаче се беше позиционирал на съвършеното място и осъществя за 1:1 на полупразна врата.

В 83-тата минута шокът за германците към този момент беше цялостен. Защитата на Бундестима просто заспа и подцени дълго подаване в предни позиции. Такума Асано овладя на гърди, навлезе в наказателното поле и преодоля Нойер от дребен ъгъл за 2:1.

Германия очевидно беше в потрес. В добавеното време на мача Никлас Фюлкруг падна в наказателното поле. Претенциите на Маншафта за углавен удар обаче не бяха почетени.

Секунди по-късно удар на Леон Горецка профуча около вратата на Япония. Германците се хвърлиха в офанзива, само че доста безредно. В същото време Япония играеше невъзмутимо и съумя да резервира преднината си. След последния съдийски сигнал цялата аварийна пейка нахлу на терена и отпразнува уместно бомбастичната победа.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР