Германия отменя задължителното изискване за носене на маски във влаковете

...
Германия отменя задължителното изискване за носене на маски във влаковете
Коментари Харесай

Германия премахва изискването за носене на маски във влаковете на дълги разстояния

Германия анулира наложителното условие за носене на маски във влаковете на дълги дистанции, считано от 2 февруари, заяви през днешния ден немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах, представен от ДПА и Франс прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32476
Решението бе взето на фона на успокояването на епидемиологичната конюнктура, отбелязва Агенция Франс Прес.

В същото време Лаутербах насърчи хората от уязвимите групи да продължат да носят маски на доброволна основа, защото коронавирус остава рисков.

" Болестта не би трябвало да бъде подценявана ", предизвести той.

Решението пристигна след повишените апели от страна на политически водачи условието да бъде анулирано, отбелязва ДПА. През октомври в Германия отпадна условието за носене на маски в самолетите. 

Три немски провинции към този момент анулираха задължението за носене на маски във влаковете на къси дистанции и в градския превоз, като още шест провинции възнамеряват да се причислят към тях до началото на идващия месец.

Германският железопътен оператор " Дойче бан " прикани държавното управление да вземе решение носенето на маски към този момент да не е наложително, а да стане пожелателно както при пътуването със аероплан. 

След 2 февруари федералните условия за носене на маски в Германия ще бъдат наложителни единствено в лечебни и здравни заведения. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР