Германия официално реши да изпрати 14 танка на Украйна. Канцлерът

...
Германия официално реши да изпрати 14 танка на Украйна. Канцлерът
Коментари Харесай

Славчо Велков: Обяви ли Русия война на Украйна, България става вражеска страна и влиза в нея

Германия публично реши да изпрати 14 танка на Украйна. Канцлерът Олаф Шолц ще позволи на съюзните страни, които имат създадени в Германия танкове, да изпратят от тях на Киев. Експертът по сигурност Славчо Велков съобщи в студиото на предаването " Денят ON AIR ", че с цел да се явят танковете " Леопард " в Украйна, би трябвало да има кой да ги ръководи и поддържа.

" Германия към този момент взе решение и прикани другите страни, които имат такива танкове, да стартират образование на украински танкисти. Обучението на един танков екипаж не трае седмица-две или 10. Те съставляват законна цел за съветските въоръжени сили ", разяснява Велков.

Той добави, че украинската войска има разнообразни бронирани машини, в това число западно произвеждане. Тук обаче приказваме за ударната мощ на танковите войски.

" Не става въпрос за 14 танка, Германия подвигна възбраната за реекспорт на страни с такива танкове. На Зеленски и 113 танка да му дадат, той постоянно ще желае повече, обикновено е. Това не основава нова фаза във войната, само че ще повлияе върху схващанията на съветското командване за водене на бойните дейности ", акцентира Велков пред Bulgaria ON AIR.

Експертът предвижда, че в обособени посоки съветската войска ще предприеме настъпателни дейности, изключително за преодоляване на значим център като Бахмут. Градчето Соледар пък се оказа значима стратегическа точка за преодоляването на самия Бахмут.

" Новата фаза ще бъде смяната в потреблението на някои бойни средства от съветска страна, когато тези танкове се появят. Не изключвам опцията тези танкове да се употребяват от неукраински екипажи. Новата фаза е обединяването към политическа воля след малко съмнение от страна на Германия ", счита Велков.

" Има харта на неутралните страни и България е в тази харта. Държави, които не вземат участие във война и не поддържат една или повече от страните при присъединяване във война. Кое прави всички тези страни неутрални сега? Че Русия не е оповестила война. Казва, че организира специфична военна интервенция. Ако на следващия ден разгласи война, което не е изключено, то тогава тези страни се трансформират към този момент във противников. Тази война в този момент отново е НАТО - Русия, единствено че без директно присъединяване на жива мощ ", сподели още специалистът по сигурност.

" Как Русия схваща публикацията в " Ди Велт ", че България е избавила Украйна? Че припознава България като една от страните, която в първата фаза на специфичната военна интервенция най-вече е подкрепила Украйна. При оповестяване на война ще се превърнем в страна, която взе участие във войната. Не може да спасим Украйна с жилетки и каски ", посочи Велков.

Гостът дефинира изгарянето на корана пред турското посолство в Швеция като действие с извънредно висока степен на европейска и световна заплаха.

" Става въпрос за Турция и религията ислям. Сега към този момент няма връщане обратно. Това може да отключи радикални дейности отвън страните - да бъдат ударени шведски обекти, и освен ", сигнализира Велков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР