Германия обяви днес още военна помощ за 1,3 млрд. евро

...
Германия обяви днес още военна помощ за 1,3 млрд. евро
Коментари Харесай

Германия дава на Украйна системи IRIS-T за сваляне на руски дронове и ракети

Германия разгласи през днешния ден още военна помощ за 1,3 милиарда евро за Украйна, в това число системи за противовъздушна защита IRIS T-SLM и артилерийски боеприпаси, съобщи Агенция Франс Прес.

Пакетът бе разгласен от министъра на защитата Борис Писториус след договаряния с украинския му сътрудник Рустем Умеров в Киев.

Германия е на второ място след Съединени американски щати по размер на военната помощ за Украйна.

Миналата седмица Писториус удостовери, че Германия ще удвои военната си помощ за Украйна до 8 милиарда евро през 2024 година

Визитата му идва след скок на съветските въздушни удари против Украйна, до момента в който Киев се готви за растеж на ударите против енергийни обекти в страната идващите зимни месеци.

Украйна доста държи на системите IRIS-T за събаряне на съветски дронове и ракети.

Междувременно Народното събрание на Словакия гласоподава във вторник в поддръжка на предлагането на държавното управление за прекъсване на военната помощ за Украйна.

След като завоюва изборите в страната през септември и образува държавно управление през октомври, министър председателят Робърт Фицо даде обещание да спре да дава оръжия на Украйна, настоявайки, че Европейският съюз би трябвало " да се трансформира от снабдител на оръжия в миротворец ".

При предходното държавно управление Словакия даде на Украйна 13 пакета военна помощ на обща стойност 671 милиона евро.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР