Германия няма повече да поучава други европейски страни относно икономиките

...
Германия няма повече да поучава други европейски страни относно икономиките
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Германия няма да поучава икономиките на ЕС


Германия няма повече да поучава други европейски страни по отношение на стопанските системи им, сподели бъдещият финансов министър на най-богатата европейска нация.

Олаф Шолц, от Социалдемократическата партия, която тази седмица подписа договорка с консерваторите за сформирането на съдружно държавно управление отпред с канцлера Ангела Меркел, съобщи, че „ не е належащо да се диктува на други европейски страни по какъв начин да се ръководят ”.

„ В предишното са допускани неточности ”, съобщи Шолц пред списание Der Speigel, като явно имаше поради политиката на своя предходник Волфганг Шойбле, който беше подложен на критика за немския търговски остатък.

Търговските сътрудници на Германия и интернационалните институции, като МВФ, постоянно приканват Берлин да харчи и влага повече, с цел да усили търсенето и индиректно да даде подтик на други стопански системи.

Социалдемократическата партия реализира съдружно съглашение с Християндемократическия съюз на Меркел, което й даде шест министерства, както и редица политически концесии след ниските резултати на двете партии по време на изборите през септември. Сделката включва 46 милиарда евро (56 милиарда долара) за икономическо и обществено развиване. „ Социалдемократите желаят солидни финанси ”, разяснява Олаф Шолц, добавяйки, че спомагателните вложения „ ще зависят от спомагателния напредък и произлизащите от това налози ”. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР