Германия няма планове да затваря границата си с Полша, въпреки

...
Германия няма планове да затваря границата си с Полша, въпреки
Коментари Харесай

Криза! Германия изключва затварянето на границата с Полша

Германия няма проекти да затваря границата си с Полша, макар внезапното нарастване на мигрантите, идващи през Беларус, даже откакто съседите на Европейски Съюз разискват контрамерки. Това разгласи немският вътрешен министър Хорст Зеехофер, представен от " Франс прес ".

Зеехофер сподели пред кореспонденти, че отиващото си държавно управление на канцлера Ангела Меркел " няма желание " да предприеме такава фрапантна стъпка, която съгласно него също по този начин би била " правно съмнителна ".

В писмо до полския си сътрудник Мариуш Камински Зеехофер предложи увеличение на взаимните патрули по границата с Полша в отговор на възходящия брой мигранти, идващи през Беларус.

Зеехофер посочи, че към момента не е получил отговор от Варшава, само че похвали нейните " доста мощни начинания " за прекъсване на потока от новопристигащи.

Влиятелен немски полицейски профсъюз тази седмица прикани за засилени инспекции на границата поради напора през Беларус, който съгласно вътрешното министерство е достигнал към 5 700 души от началото на годината.

Зеехофер повтори обвиняванията на Европейски Съюз, че беларуските управляващи транспортират мигранти от Близкия изток и Африка към Минск и по-късно ги изпращат пешком в Общността в отговор на глобите, наложени на режима на Александър Лукашенко поради репресиите против опозицията.

Той сподели, че Меркел ще повдигне казуса на срещата на високо ниво на Европейския съюз тази седмица.

Ала немският вътрешен министър акцентира, че " ключът към разрешаването на казуса се крие в Москва " поради огромното икономическо и политическо въздействие на Русия върху Беларус.

Нарастването на броя на хората, преминаващи незаконно през източната граница на Европейски Съюз с Беларус, сътвори огромни напрежения върху страните членки, които не са привикнали да се оправят с огромни пристигания.

Полша провокира рецензии поради твърдата си позиция, в която граничарите изтласкват мигрантите назад през границата с Беларус.

Зеехофер разяснява, че въпреки Берлин да е угрижен за казуса, той е непостижим с напора през 2015-16 година, когато повече от 1 млн. мигранти дойдоха в Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР