Германия няма да плаща доставки на руски газ в рубли,

...
Германия няма да плаща доставки на руски газ в рубли,
Коментари Харесай

Германският министър по европейските въпроси: Няма да плащаме за руски газ в рубли

Германия няма да заплаща доставки на съветски газ в рубли, съобщи немският държавен министър по европейските въпроси в изявление за Би Ти Ви.

Берлин е подготвен да поддържа преходни интервали за петролното ембарго към Русия.

“Съвсем ясно е, че ние ще спазим нашите контракти. Те плануват да се заплаща в евро, за някои други страни в щатски долари. Всичко останало опонира на договорите. Ние няма да плащаме в рубли и се готвим интензивно в Германия, с цел да станем самостоятелни от съветските енергийни доставки”, сподели Анна Люрман - държавен министър по европейските въпроси и климата на Федерална Република Германия.

По шестия пакет наказания – петролното ембарго, към момента няма реализирано единодушие. Някои страни, измежду които и България, които са по-зависими от съветския нефт, се нуждаят от удължение на периодите, с цел да намерят други възможности. Каква е немската позиция? Има ли съгласно Вас опция за взаимни отстъпки?

Много е значимо да приемем такива наказания, които да вредят повече на Русия в сравнение с нас в Европа. Това е немската позиция. Затова демонстрираме огромно схващане, в случай че някои страни се нуждаят от по-дълъг интервал, с цел да извършат това излизане от съветските енергийни доставки. Мисля, че във връзка с преходните интервали, ще е допустимо да се реализиран взаимни отстъпки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР