Германия и още 10 страни членки на ЕС, сред които

...
Германия и още 10 страни членки на ЕС, сред които
Коментари Харесай

11 страни искат ЕС да постави климатични цели, които да се изпълнят до 2040 г.

Германия и още 10 страни членки на Европейски Съюз, измежду които и България, приканиха Европейската комисия да предложи амбициозни климатични цели, които да бъдат изпълнени до 2040 година

" Глобалното стопляне е напът да ускори редица неподходящи последствия, които излагат на риск благосъстоянието и сигурността на света ", обявиха подписалите взаимното писмо, което ДПА получи през днешния ден в Брюксел.

Можем обаче да убедим другите да се засилват, единствено в случай че си свършим работата вкъщи ", означиха представители на Австрия, България, Дания, Испания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Люксембург, Португалия и Нидерландия.

Търсената цел следва да бъде съобразена с правилата на Европейския закон за климата, се споделя в писмото. Например, следва да се вземат поради най-хубавите научни знания, с които разполагаме досега.

Целта следва да отразява също по този начин успеваемостта на разноските, честния и обективен преход към климатичната индиферентност и цената на бездействието, както и препоръките на Европейския теоретичен съвещателен съвет по изменението на климата, написа още в писмото.

Европейска комисия има намерение да показа задачата си за климата до 2040 година при започване на февруари, съобщи Българска телеграфна агенция. Наскоро Научният съвещателен съвет се изрече в интерес на намаляването на излъчванията на Европейски Съюз с 90-95% до 2040 година спрямо равнищата от 1990 година. Това понижение се смята за извънредно значимо за намаляване на рисковете, свързани с климата.

Обявената досега цел на Европейски Съюз е да понижи въглеродните излъчвания с 55% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година и да стане безпристрастен във връзка с климата до 2050 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР