Германия и Китай работят за подобряване на пазарния достъп до

...
Германия и Китай работят за подобряване на пазарния достъп до
Коментари Харесай

Германия настоява Китай да отвори финансовия си сектор

Германия и Китай работят за възстановяване на пазарния достъп до своите банки и застрахователи, споделя немският министър на финансите през днешния ден и приветства проектите на Китай и Съединени американски щати да облекчат комерсиалните напрежения посредством договаряния.

Германия и Китай желаят да алармират, че светът продължава да бъде многостранен и че всички страни се пробват да си сътрудничат, сподели Олаф Шолц, който е на двудневно посещаване в Пекин.

Очаква се двете страни да подпишат в петък съглашения за разширение на съдействието в региона на финансовите услуги. Споразуменията са част от напъните на Шолц да убеди Китай, че отварянето на нейната стопанска система е в нейн личен интерес.

" Това е изключително значимо за финансовия бранш, " споделя Шолц пред кореспонденти и прибавя, че договарянията в Пекин са ориентирани към възстановяване на пазарния достъп за немски банки и застрахователи в Китай и противоположното.

" Това ще докара до повече благосъстояние и за двете страни, " сподели Шолц.

Шолц ще се срещне с китайския вицепремиер Лю Хе в петък. Очаква се и двамата да участват на гала, на която немският регулатор на финансовия пазар, Бафин, ще подпише две съглашения с китайските управляващи, декларира немски държавен чиновник.

Първото съглашение е с Китайската регулаторна комисия за банковото и застрахователно дело и второто с китайската Комисия за контролиране на скъпите бумаги, споделя държавният представител. Може да се подписа трето съглашение сред Китай и немската Bundesbank, споделя той.

Шолц също упорства Германия да стане център за финансови артикули деноминирани в ремнимби в Европа, след излизането на Англия от Европейския съюз.

По време на полемика в университет в Пекин Шолц прикани Китай да показа повече информация за кредитирането си в други страни, с цел да усили прозрачността на дълга. Китай се трансформира в един от най-големите кредитори в разрастващите се пазари, само че не е член на Парижкия клуб на държавните кредитори.

" Хубаво е, че търпението е възнаградено и че има признаци, че ще има по-нататъшни договаряния сред Китай и Съединените щати ", сподели Шолц по отношение на комерсиалното напражение сред двете най-големи стопански системи.

Лиу ще посети Съединените щати на 30 и 31 януари за идващия кръг търговски договаряния с Вашингтон, оповестява китайското министерство на търговията през днешния ден. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР