Германия и Франция обещаха да представят общ план за реформи

...
Германия и Франция обещаха да представят общ план за реформи
Коментари Харесай

Франция и Германия обещаха да представят план за реформи в еврозоната до юни

Германия и Франция дадоха обещание да показват общ проект за промени в еврозоната в точния момент за лидерската среща на върха на Европейския съюз през юни, макар огромните си разлики бъдещето на Съюза, написа немската редакция на електронното издание " The Local ", представено от Агенция " Фокус ".

„ Вярваме, че ще успеем да намерим компромис сред Франция и Германия за идващия съвет през юни “, съобщи министърът на финансите на Франция Бруно льо Мейр на взаимна конференция с немския си сътрудник Олаф Шолц.

„ Много е значимо Франция и Германия да се спогодят по противоречивите въпроси “, заяви от своя страна Шолц, като удостовери, че ще има общ проект за промени макар широкоразпространените изказвания, че огромните разлики сред двете най-големи стопански системи в Съюза ще попречат на това.

Льо Мейр „ ще ме посети в Берлин и това ще бъде среща, на която ще работим интензивно “, акцентира някогашният кмет на Хамбург след диалозите в София и добави: „ Ако погледнете графика ще видите, че тази среща е извънредно нужна, с цел да успеем най-после “.

След самодейността на френския президент Еманюел Макрон, европейските водачи дадоха обещание да показват проект за промени на Срещата на върха през юни, като съгласно Франция те са нужни за рестартиране на Европа след краткотрайния крах с Brexit. Възобновеното заричане за франко-германски проект идва макар съпротивата на Германия да следва концепциите на Макрон, идваща от политическите съдружници на немския канцлер Ангела Меркел, написа изданието.

Финансовите министри от еврозоната разискват предложенията от месеци, напомня The Local, само че към този момент диалозите не са довели до съответни резултати. Големите упоритости на Макрон към този момент са доста орязани, като концепциите за финансов министър на еврозоната и основаване на европейски валутен фонд към този момент бяха отхвърлени от страните членки, отбелязва електронното издание.

Вместо това еврократите се концентрираха върху задълбочаване на банковия съюз на блока, с вяра да се основе публично европейска депозитно-застрахователна скица, която да бъде приложена в дълготраен проект. Преговарящите пробват също да сформират проект за учредяване на спешен фонд на Европейски Съюз, който да дава помощ на страни, които имат потребност от стопански промени, изяснява The Local.

“Истината е, че времето стартира да изтича “, заяви вицепредседателят на Европейската комисия Валдис Дамбровскис, като прикани за реализиране на компромис. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР