Германия и Англия играят при резултат 1:1 в един от

...
Германия и Англия играят при резултат 1:1 в един от
Коментари Харесай

Германия и Англия не успяха да се бият в класика на „Алианц Арена”

Германия и Англия играят при резултат 1:1 в един от най-интересните конфликти в Лига на нациите през днешния ден. Йонас Хофман откри за домакините в 51-ата минута, а Хари Кейн изравни от дузпа в 88-ата минута.

Двубоят от Група 3 на Лига А започва в 21:45 часа и може да го гледате директно в ефира на DIEMA SPORT 3. В Gong.bg също ще проследим развиването на мача онлайн.

Срещата ще се състои на стадион „ Алианц Арена” в Мюнхен, а основен рефер на дуела е Карлос дел Серо Гранде от Испания.

В първия си мач в групата отборът на Гарет Саутгейт позволи изненадваща загуба от Унгария. В същото време Германия стигна до тъждество 1:1 против Италия.

Двубоят на „ Алианц Арена” стартира със мощен домашен напън. Футболистите на Германия стигнаха до два удара към вратата на Джордан Пикфорд единствено в границите на три минути, само че вратарят на гостите се оправи ослепително. „ Трите лъва” съумяха да създадат първата си офанзива към вратата на своя съперник едвам в 5-ата минута, само че до изстрел към Нойер по този начин и не се стигна.

Постепенно англичаните изравниха играта и на собствен ред погледнаха по-смело към противниковата врата. Първият удар към домакинската врата насочи Хари Кейн, само че Нойер бе на мястото си и избави без особени проблеми.

Още в 14-ата минута наставникът на гостите трябваше да извърши насилствена промяна, откакто Калвин Филипс получи контузия в бедрото и не съумя да продължи срещата. На негово място в игра за Англия се появи Джуд Белингам.

Следващата добра обстановка за гол още веднъж бе пред вратата на гостите. Муисала имаше добра опция да се разпише от близка отдалеченост, само че Пикфорд се оправи чудесно и избави сигурен гол.

В 23-ата минута домакините стигнаха до гол, който обаче бе анулиран поради засада. Хофман бе изведен зад защитата на „ трите лъва”, пое топката в централния кръг и откакто навлезе в наказателното поле, стреля около Пикфорд. Страничният рефер обаче подвигна флага, а решението му бе доказано от ВАР.

В последната минута на първата част, Мусиала имаше страховит късмет да открие резултата. Младокът получи на границата на наказателното поле фронтално против Пикфорд, стреля мощно, само че право в ръцете на британския пазач, който улови. Англия отговори с прелестно осъществяване на Букайо Сака. Футболистът на Арсенал опитва мощен шут по диагонала, който профуча около десния непряк дирек на вратата на Мануел Нойер.

Втората част стартира чудесно за домакините. След многоходова офанзива в 51-ата минута, футболистите на Ханзи Флик съумяха да открият с прелестен гол. Йосуа Кимих съумя да откри по брилянтен метод непокрития в наказателното поле на англичаните Йонас Хофман, който овладя, обърна се и стреля мощно към вратата на гостите. Пикфорд съумя да допре топката, само че не и да я отклони отвън рамките на вратата.

Англичаните се пробваха да отговорят доста бързо, като две минути след откриването на резултата, Мейсън Маунт стреля доста рисково от отдалеченост, само че Нойер внимаваше и избави.

В 70-ата минута Германия бе доста покрай това да усили преднината си. След чудесно центриране отляво, Томас Мюлер засече на далечната греда, само че Пикфорд съумя инстинктивно да избие с ръка в корнер.

Малко по-късно домакините проведоха доста добра контраофанзива, която приключи с прецизен удар. Кай Хаверц получи надълбоко в половината на гостите, напредна и изведе Тимо Вернер в наказателното поле. Нападателят неотложно опитва удар около Пикфорд, само че този път вратарят на „ трите лъва” съумя да парира с ръка и да предотврати сигурен гол.

Отговорът на гостите пристигна посредством Хари Кейн в 76-ата минута. След прострелно центриране на Джак Грийлиш отляво, Кейн засече на далечната греда, само че Нойер избави, избивайки в ъглов удар.

Англия въпреки всичко съумя да стигне до равнене на резултата и то единствено две минути преди края на постоянното време. Гостите получиха правото да изпълнят дузпа, която в началото не бе отсъдена от основния рефер, само че след обширен обзор на обстановката с ВАР, съдията въпреки всичко уточни бялата точка. Хари Кейн бе изведен зад защитата на домакините, само че бе спънат в тил от Шлотербек, който падайки на терена закачи крайници на британския нападател и наруши салдото му.

С осъществяването на 11-метровия удар се нагърби самият пострадал и не сгреши. Кейн прати Нойер в противоположния ъгъл и осъществя за 1:1.

LIVE ГЕРМАНИЯ – АНГЛИЯ 1:1

1:0 Хофман 51'

1:1 Кейн 88' (д)

Лига на нациите, Лига А, Група 3

Стадион: „ Алианц Арена”, Мюнхен

Рефер: Карлос дел Серо Гранде (Испания)

Германия : 1 Нойер, 2 Рюдигер, 3 Раум, 16 Клостерман, 23 Шлотербек, 18 Хофман, 21 Гюндоган, 6 Кимих, 13 Мюлер, 14 Мусиала, Хаверц

Селекционер: Ханзи Флик

Англия : 1 Пикфорд, 3 Трипиър, 6 Магуайър, 5 Стоунс, 2 Уокър, 8 Филипс, 4 Райс, 11 Маунт, 7 Сака, 9 Кейн, 10 Стърлинг

Селекционер: Гарет Саутгейт
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР