Германия е увеличила вноса на електроенергия през първите шест месеца

...
Германия е увеличила вноса на електроенергия през първите шест месеца
Коментари Харесай

Заради зелената си политика Германия вече не може да произвежда достатъчно електроенергия и внася отвън

Германия е нараснала вноса на електрическа енергия през първите шест месеца на годината, откакто държавното управление реши да затвори последните останали атомни електроцентрали в страната в интерес на възобновими енергийни източници, съобщи немският вестник Bild, представен от obektivno.bg.

От 1 до 12 юни най-голямата стопанска система в Европейски Съюз е разчитала на електрозахранване от прилежащи страни, показва изданието, като се базира на отговора на кабинета на парламентарно питане.

Първата горчива равносметка на федералното държавно управление след прекъсването на атомните електроцентрали: Германия към този момент не е в положение да посрещне националните си потребности от електрическа енергия с създадена в страната електрическа енергия, написа Bild.

Според немската медия Германия към този момент не може да задоволява търсенето си с локално създадена сила заради „ бедствието “ на политиката за зелена сила, при което нуклеарните централи бяха затворени в интерес на възобновимите енергийни източници. Сега Берлин разчита на вноса на електрическа енергия, създадена във френски атомни уреди и на доставки, генерирани от въглищни централи в Чехия.

Според обществено налични данни Германия се е трансформирала от експортьор на електрическа енергия във вносител. Това се дължи на отхвърли от потребление на атомните електроцентрали.

Ръководителите на немската промишленост по-рано показаха паника поради задаващия се дефицит на електрическа енергия, който може да заплаши конкурентоспособността на Германия като промишлен център.

„ Като индустриална локация Германия има сериозен проблем. Нямаме толкоз налична сила, колкото ни е нужна “, предупреди предишния месец ръководителят на енергийната компания RWE Маркус Кребер.

„ Тази бездна води до високи цени и по този метод до оправдани опасения за конкурентоспособността “, каза той и добави: „ Виждаме първите признаци на деиндустриализация “.

Германия даде обещание да се откаже от нуклеарната сила след злополуката във Фукушима през 2011 година През април Берлин затвори последните си три атомни електроцентрали, поставяйки завършек на шестдесетилетна нуклеарна стратегия в интерес на изцяло възобновимо произвеждане на електрическа енергия до 2035 година

Първоначалният проект беше да се употребява повече съветски газ по време на преходния интервал посредством тръбопроводите „ Северен поток “, които бяха издигнати, с цел да доставят на ниска цена гориво от Русия. Преди спора в Украйна Германия задоволяваше до 40% от търсенето си с газ от глобената страна. Саботажът на газопроводите и западните наказания, наложени на Москва, обаче накараха Берлин да търси различни доставки.

Миналата година Берлин размени част от съветския си газ с импорт на полутечен природен газ от Съединени американски щати и Близкия изток.

 

Източници: " Билд ", obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР