Германия, болният човек на Европа, е напът да приключи едно

...
Германия, болният човек на Европа, е напът да приключи едно
Коментари Харесай

Германия е болният човек на Европа, но и други кашлят

Германия, болният човек на Европа, е напът да завърши едно тримесечие, което би предпочела да не помни. Първите три месеца на 2024 година евентуално означиха второто следващо тримесечие на икономическо стесняване. Традиционната индустриална мощност на страната се трансформира в пасив, като търсенето към момента е потиснато, а деглобализиращият се свят лиши страната от значими фактори на напредък  като китайския експорт, евтиния съветски газ и надеждната гаранция за сигурност от Съединени американски щати, написа Лионел Лорън за.
Ново безпокойствие
провокира и кашлицата, идваща от други места в еврозоната. Икономики, като подвластни от търговията Нидерландия и Ирландия бяха огромни мотори на европейския напредък през последните години (може би лъжливо в тази ситуация с Ирландия), само че в този момент и те губят движение. Франция, чиято стопанска система, ръководена от търсенето, нормално се напредва, когато немската изостава, реализира слаб напредък макар възходящия бюджетен недостиг, защото по-високите лихвени проценти оказват въздействието си. Оптимизмът, че рецесията може да бъде избегната, се смекчава от анемичните вложения и напредък на продуктивността.

Това оставя една водеща стопанска система, която към момента не се е закашляла – Италия. Там кабинетът на Джорджа Мелони се опълчва на мрачните прогнози, като упованията са брутният вътрешен артикул на страната да нарасне с към 1% тази година. Това показване би било по-добро от междинното за Германия, Франция, Нидерландия и еврозоната и би било в сходство с представянето на Италия от 2019 година макар историята на невисок напредък, висок дълг и нестабилна политика. Наред с сходно показване на Испания и Португалия, които след години на рецесии се радват на по-висока конкурентоспособност и напредък на износа, съгласно изследване на ING, възобновяване на Италия е дава подтик на Европа. Проблемът е, че даже в Италия има и
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР