Германецът Томас Дресен триумфира в първото за сезона спускане от

...
Германецът Томас Дресен триумфира в първото за сезона спускане от
Коментари Харесай

Година след контузията германец изненада фаворитите в първото спускане

Германецът Томас Дресен победи в първото за сезона втурване от Световната купа по ски алпийски дисциплини. 26-годишният немец завоюва надпреварата в Лейк Луис в завръщането си на пистата, откакто преди година скъса кръстни връзки в дясното коляно и извади рамото си по време на супер-Г в Бийвър Крийк.

Дресен приключи с време 1:46,81 мин., като беше най-бърз в заключителната част от трасето. Германецът измъкна трагична победа с преднина от едвам 0,02 сек. пред италианеца Домини Парис. Трети с еднообразно време и закъснение от 26 стотни приключиха швейцарците Карл Янка и Беат Фойц.

Това е трета победа и пети подиум за Дресен в стартове от Световната купа. Той завоюва още спусканията в Кицбюел и Квитфиел при започване на 2018 година

В неделя в Лейк Луис ще се организира супергигантския слалом при мъжете.

При дамите Марта Басино записа първата си победа в Световната купа. 23-годишната италианка победи в гигантския слалом в Килингтън с време 1:38,17 мин. Втора остана сънародничката й Федерика Бриньоне (+0,26 сек.), а трета остана носителката на Големия бистър глобус Микаела Шефрин (+0,29).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР