Гергана Грънчарова, съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса, е била назначена в

...
Гергана Грънчарова, съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса, е била назначена в
Коментари Харесай

МВР: Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса е назначена в ГДБОП със заповед от Бойко Рашков

Гергана Грънчарова, брачната половинка на Мартин Божанов-Нотариуса, е била назначена в ГДБОП със заповед на от 19 май 2021 година, подписана от Бойко Рашков. Той беше назначен за длъжностен министър на вътрешните работи на 12 май.
 
 
Заповедта за назначението беше изпратена до медиите от Министерство на вътрешните работи. От нея излиза наяве, че брачната половинка на Божанов е назначена като стажант след извоюван конкурс за изпълнителски длъжности " младши проверяващ служител на реда – старши проверяващ служител на реда " при Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и на съображение член 157 и член 158, т.3 от Закона за Министерство на вътрешните работи, Наредбата за назначение на държавна работа, както и на съображение Докладна бележка УРИ 1266р-11868/11.05.2021 година
 
" Във връзка с нестихващите опити за погрешни внушения и злепоставяне на Министерството на вътрешните работи във връзка с изказвания за съзнателно избягване на отговора дали Мартин Божанов е бил нещатен помощник на Министерство на вътрешните работи, безапелационното мнение е дефинирано в Приложение № 1 т. II. 3 и  5 към член 25 от Закона за зашита на класифицираната информация ", допълват от Министерство на вътрешните работи.
 
 Бойко Рашков е назначил брачната половинка на Нотариуса в ГДБОП Бойко Рашков е назначил брачната половинка на Нотариуса в ГДБОП Източник: Министерство на вътрешните работи
" Дали едно лице е или не е непринуден помощник на органите на Министерство на вътрешните работи съставлява държавна загадка по смисъла на Закона, разгласяването на която е наказуема по смисъла на чл.357, ал.1 от Наказателния кодекс. Същевременно не съществува правна опция за отбрана от наказателно гонене на разположение, приело непринудено съдействие с Министерство на вътрешните работи ", се добавя в известието.
 
" Вменяването на виновност на Министерството на вътрешните работи за безучастие във връзка с ефикасното противопоставяне на закононарушения, свързани с пазаруване на гласове по време на локалните избори, то безапелационният отговор се съдържа в оповестената в интернет-страницата на Министерство на вътрешните работи статистика от извършените последни избори ", изясняват от министерството.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР