ГЕРБ замете мерките за по-безопасна София, а се активизира след

...
ГЕРБ замете мерките за по-безопасна София, а се активизира след
Коментари Харесай

ДБ: ГЕРБ замете мерките за безопасна София, активизира се след поредния инцидент

„ ГЕРБ замете ограниченията за по-безопасна София, а се засилва след следващия случай “ , показаха от „ Демократична България “ . От партията показаха позицията си, прилагаме без редакторска интервенция:

„ Поредният драматичен епизод с съдбовен край от войната по пътищата в София провокира закъсняла реакция след години безучастие на управлението на Столична община.

След гибелта на двама млади пешеходци, прегазени от 18-годишен водач на бул. “Сливница ”, ръководителят на СОС Георги Георгиев свика изключително съвещание на Общинския съвет с искане министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев да осведоми за ограниченията за сигурност по пътищата в града. Всъщност доста преди случилото се локалната власт на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация тотално неглижира пътната сигурност в София и апелите на опозицията в СОС да се вземат съответни ограничения.

След злополуката, лишила живота на журналиста Милен Цветков през април 2020 година, общинските съветници от “Демократична България ” създават План за пътна сигурност на София. Документът регистрира значимия растеж на съдбовни произшествия в столицата и предлага съответни решения, измежду които възстановяване на пътнотранспортната инфраструктура, усъвършенстван видеоконтрол, изследване на рисковите кръстовища, автомобилния трафик и пътникопотока в градския превоз.

Единственият резултат след нещастието с Цветков обаче остава преименуването на улица в негова памет още веднъж по предложение на общинари от Демократична България.

“Докога би трябвало да преименуваме улици, с цел да се сети някой, че би трябвало да се свърши нещо? ”, пита вносителят на предлагането Симеон Ставрев.

След като проектът остава без реакция, а трагичните случаи не престават, Ставрев и сътрудниците му изпращат две писма в границите на седем месеца, в които приканват Фандъкова да свика незабавна среща сред представители на СОС, Общинската полиция и Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да се вземат нужните ограничения за привършване на войната по пътищата. До този миг сходна среща по този начин и не се е състояла, а съгласно сътрудника на Ставрев, Иво Божков, управниците от ГЕРБ в София целеустремено трансферират отговорността върху Министерство на вътрешните работи.

“Проблемите с войната по пътищата се дължат и на това безхаберие. Крайно време е Столична дирекция на вътрешните работи и Столична община да положат всички старания нарушителите да бъдат глобени ”, отбелязва Симеон Ставрев.

Едно от предложенията на общинските съветници от “Демократична България ” е чиновниците в Общинска полиция да се включат в битката с нарушителите и да бъдат упълномощени да постановат санкции. Според Ставрев ръководещите от ГЕРБ дължат пояснение и за какво 600-те камери за видеонаблюдение, инсталирани из София, не могат да засичат превишения на скоростта.

“ГЕРБ изместват фокуса и упрекват Министерство на вътрешните работи, в случай че за толкоз години в локалната власт не са подхванали нищо значително против войната по пътищата в София ”, заключи Ставрев. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР