ГЕРБ заложи повече на амнезията на българските граждани, но това

...
ГЕРБ заложи повече на амнезията на българските граждани, но това
Коментари Харесай

Радев: В правителството “Габровски“ няма ясна отговорност

ГЕРБ заложи повече на амнезията на българските жители, само че това очевидно няма да бъде печелившият ход. Така президентът Румен Радев разяснява решението на Народното събрание да отхвърли кандидатурата на Николай Габровски за министър председател с първия мандат.
Прочетете още
„ Правителството „ Габровски ” има доста положителни специалисти и значими цели, само че липсват политическата физиономия и политическата отговорност. Това държавно управление се явява медиатор сред ГЕРБ и жителите. Не е в този момент моментът да гледаме медиатори, а ясна политическа отговорност ”, счита президентът, който уточни, че претенцията за власт върви с политическата отговорност.

Относно рецензиите, че препоръчаното държавно управление с първия мандат е коалиция Радев - Борисов - Пеевски, президентът сподели: „ Не се меся в състава на непознати държавни управления. Нито дължа някакви пояснения по тях. Ако това е логиката, не е неприятно човек първо да се замисли за думите си. По тази логичност - от постоянното държавно управление на Петков има министър, който е в кабинета на Габровски. Означава ли, че това е държавно управление Борисов - Петков - Пеевски и така нататък ”, е мнението му.

Радев уточни, че не приема политици да насаждат, че сега имало еднолично президентско ръководство. „ Тези политици, изключително народните представители, които са се клели в Конституцията, дано се управляват от нея и не я нарушават. Няма еднолична президентска власт, има некадърност на политическите партии да образуват държавно управление ”, акцентира президентът.

По мотив наложеното несъгласие върху разпореди от Изборния кодекс, изясни: „ Машинното гласоподаване преодоля един от огромните дефекти на нашия избирателен развой - недействителните бюлетини. Спомогна доста да се понижи и следеният избор. Затова не мога да приема, че с този закон, на процедура, се трансформира характерността на машинното гласоподаване. Не мога да приема, че слага партиите при разнообразни условия. Този закон позволява и откриване на тайната на вота ”, добави Радев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР