ГЕРБ внесе предложение прагът за кешови плащания да бъде 5000

...
ГЕРБ внесе предложение прагът за кешови плащания да бъде 5000
Коментари Харесай

ГЕРБ вдига кеша от 1000 лв. на 5000 лв.


ГЕРБ внесе предложение прагът за кешови заплащания да бъде 5000 лв. и той да влезе в действие от 1 януари 2018 година, заяви пред публицисти ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова.

По думите й през вчерашния ден е изминал срокът за оферти сред първо и второ четене на измененията в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и те ще бъдат разисквани в четвъртък в бюджетната комисия.

Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова означи, че би трябвало да продължат стъпките за ограничение на сивата стопанска система, тъй като резултатите са налице. Ограничението за кешовите заплащания беше първо 15 000 лв., по-късно се понижи на 10 000, мисля, че едно гладко понижаване до 5000 лв. е вярната стъпка, разяснява Менда Стоянова.

С промените, импортирани от Министерския съвет, се предлага нормативно регламентираният предел за ограничение на заплащания в брой в страната да бъде поетапно понижен от 10 000 лева до 1000 лева за период от две години, като мярка за ограничение на сивата стопанска система.

Менда Стоянова изясни, че са имали доста срещи с бизнесмени и с жители и са поискали и разбор. В последна сметка взехме решение, че 5000 лв. е прагът, на който може да се получи баланс сред рестрикциите, които постанова законът за изсветляване на стопанската система, и това да не се затрудни бизнесът и хората в техния икономически живот, уточни тя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР