ГЕРБ внася още днес проекта на нова Конституция, съобщи премиерът

...
ГЕРБ внася още днес проекта на нова Конституция, съобщи премиерът
Коментари Харесай

ГЕРБ внася още днес проекта на нова Конституция

ГЕРБ внася още през днешния ден плана на нова Конституция, заяви министър председателят Бойко Борисов на среща с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и шефката на парламентарната група Даниела Дариткова и други висши представители на ръководещата групировка.

Борисов настоя незабавно да стартират договаряния с водачите на останалите политически сили в Народното събрание за събирането на 160 гласа, нужни за смяна на главния закон и привикване на Велико Народно заседание.

"Убедете ги и опозицията, в това число. В момента ние нямаме нито една опорна точка в страната: унищожени партии, предизборни партии, слаби партии, едва президентство, слаб парламент. Само може да избегнем злополуката на системата на страната с Велико национално заседание. Дори да не е преференциално за ГЕРБ, няма никакво значение. Важно е да преференциално за народа. Ако не стане това, имаме незабавно изрично решение ", сподели още министър-председателят.

Премиерът съобщи, че ще се срещне с съдружните си сътрудници Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и чака ръководещото болшинство да събере 120 гласа "за ". Нужна ще е и поддръжка от деклариралите се като опозиционни партии - "Воля " и Движение за права и свободи, защото Българска социалистическа партия е срещу концепцията на Борисов. Засега партията на Марешки също е срещу, а Движение за права и свободи няма изрично изразена позиция по тематиката.

Той настоя гласуването за привикване на Велико народно събрание да се случи още на 2 септември, когато постоянният парламент възобновява работата си след лятната почивка на депутатите.

"Затова се обръщаме към протестиращите. 2 септември не е след 5 години, а след 10 дни ", сподели още водачът на ГЕРБ

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР