ГЕРБ твърди, че шефът на НАП е продал фирмата си,

...
ГЕРБ твърди, че шефът на НАП е продал фирмата си,
Коментари Харесай

ГЕРБ : Шефът на НАП е продал фирмата си със задължения към хазната

ГЕРБ твърди, че шефът на Национална агенция за приходите е продал компанията си, знаейки, че дължи 1,5 млн. лева. 

" В продължение на 3 месеца чакахме отговор от МФ за милион и половина, обвързван с данъчната инспекция на компанията на шефа на Национална агенция за приходите господин Румен Спецов. Отговор получихме едвам в сряда от Асен Василев. В писмото до нас се показва, безусловно в едно изречение, че господин Румен Спецов е получил и подписал ревизионния акт на компанията си през март 2016 година ", изясни Христо Гаджев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията. По думите му това значи, че Спецов е знаел, че дължи 1,5 милиона лв. от Данък добавена стойност и все пак е продал своята компания.

" Министърът на финансите в продължение на 3 месеца е покривал нещо, което е знаел. Ако не е знаел, не е за тази работа. Истината излезе на яве. Това значи, че има огромен проблем с морала на този човек, който продължава да бъде началник на Национална агенция за приходите. Основният въпрос е дали Румен Радев, с новото служебно държавно управление, ще продължава да държи Спецов като началник на Национална агенция за приходите, откакто се знае, че е направил данъчна спекулация. За нас това е неприемливо ", посочи Гаджев. 

Според Александър Ненков някогашният длъжностен министър на финансите Асен Василев умишлено е прикривал обстоятелството, че Спецов е ощетил държавната хазна, като не е платил дължимите налози. 

" Романтичният интервал на Румен Радев и неговите министри явно стартира да свършва. Асен Василев трансферира горещия картоф на Румен Радев в 18.15 ч. след края на Народното събрание и на неговия мандат. Когато си в политиката и приказваш за морал и промени и поставиш летва самичък, би трябвало минимум да се набереш на тази летва, а още похубаво е, в случай че я прескочиш ", уточни Ненков. 

По думите му, Асен Василев и Румен Радев умишлено са прикривали това, че Румен Спецов е ощетил държавната хазна с 1,5 млн. лева " Защо? Каква работа е трябвало да свърши Румен Спецов. Ако Румен Радев не освободи Румен Спецов, това значи, че продължава да е съизвършител ", сподели още той.

" Крайно време е президентът Румен Радев да отговори на този въпрос за 1,5 милиона лв. и да каже докога ще прикрива Румен Спецов. Каква е ролята на Румен Спецов и за какво е толкоз незаместим? Защо Румен Радев не разяснява тази тематика? Крайно време е Румен Спецов да бъде отсранен ", съобщи някогашният обществен министър Деница Сачева и продължи.

По думите й, работата на служебното държавно управление и на Румен Спецов може да бъде оценена след края на последното тримесечие на тази година.

Тя сподели още, че президентът си е приписал несъществуващи триумфи, за които служебното държавно управление не е работило. Според нея нарастванията на приходите в страната се дължат на решенията на държавното управление на Борисов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР