ГЕРБ скочиха срещу Плана за възстановяване, като заявиха, че са

...
ГЕРБ скочиха срещу Плана за възстановяване, като заявиха, че са
Коментари Харесай

ГЕРБ скочиха за плана: Фалират енергетиката, вадят ЕСО и Булгартрансгаз от БЕХ

ГЕРБ скочиха против Плана за възобновяване, като обявиха, че са разкрили неприятни изненади след публикуването му през вчерашния ден. Една от тях е изваждането на ЕСО и “Булгартрансгаз” от БЕХ, оповестиха от партията в коридорите на Народното събрание.

“Отговорих си на въпроса за какво толкоз дълго време се криеше този проект. Предлагам да видите страница 116 стр. се планува изваждането от състава на БЕХ на две от най-печелившите търговски сдружения - ЕСО и Булгартрансгаз. Това значи финансов колапс и банкрутиране на държавната енергетика. Това е първата стъпка към приватизацията на тези сдружения, явно министър председателят Кирил Петков е имал какво да крие от обществото.”, сподели някогашният енергиен министър Теменужка Петкова.

Тепърва ще разбираме какви задължения е поело държавното управление пред Европейска комисия - нещо, което досега е напълно неразбираемо. Такава позиция изрази и Томислав Дончев.

“Европейската комисия дава зелена светлина на Плана за възобновяване на България, стана ясно по-рано на взаимна конференция в Министерския съвет на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и премиера Кирил Петков - безпорно добра вест. Разбира се, това не е краят на процедурата. За да имаме утвърден проект в цялостния смисъл на думата и България да има право да го извършва, е належащо утвърждение на Съвета. Но откровено се надявам това да се случи в идващите няколко седмици. Трябва да поздравя всички екипи последната година и половина, които работиха по текста на проекта. Но ние имаме правото и задължението да задаваме въпроси ", уточни още Дончев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР