ГЕРБ ще продължат с театралното хвърляне на оставка, но докога?

...
ГЕРБ ще продължат с театралното хвърляне на оставка, но докога?
Коментари Харесай

Зарков: ГЕРБ продължават с театралното хвърляне на оставки до следващия гейт

" ГЕРБ ще продължат с театралното мятане на оставка, само че докога? До идващия гейт. " Това съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков.

По думите му България се намира в тежка политическа и институционална рецесия. Според Зарков тази рецесия се показва в сериозно ниското доверие на българите в основни институции и се е трансформирала в институционална със серията оставки, в това число с отдръпването на Пламен Георгиев, който трябваше да ревизира политиците за корупция.

Зарков съобщи, че " Апартамент гейт " е единствено върхът на айсберга. Според него е явно, че институциите не съумяват да се оправят. Той обаче не схваща нежеланието на ръководещите да признаят този проблем и да се подхващат действителни ограничения за противопоставяне, изключително откакто ставало въпрос за хора като премиера Борисов, които били " чувствителни към публичното мнение ".
 Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев
Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев

Това е единствено айсберг на същинската корупция, уверен е той

Ако не престават по този начин да мижат пред истината , никой българин няма да завоюва от това, безапелационен бе зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Според него президентът е направил единственото допустимо нещо в сходна обстановка, а точно да свика партиите и да ги сложи пред тяхната отговорност. Зарков обаче изрази мнение, че ръководещите не са били на висотата на тази задача , отказвайки да подпишат препоръчаната декларация.

Социалистът акцентира, че даже не се е стигнало до диалог за последващите ограничения. Той напомни коментара на Даниела Дариткова , че декларацията е била цялостна с внушения.

Това е отвод да се види действителността съгласно Зарков. Той акцентира, че единствено икономическият напредък не е задоволителен с цел да догоним европейските си сътрудници, точно тъй като има корупция.
 И президентът със поръчка за нов Антикорупционен закон
И президентът със поръчка за нов Антикорупционен закон

КПКОНПИ, прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и службите да ревизират властта, желае Радев

Този напредък не стига до огромна група от хора, а единствено до някои, точно тъй като има корупция, изясни социалистът.

Относно събитията към КПКОНПИ Зарков сподели, че абсурдът там е бил заложен преди година и половина в сбъркания като концепция и като пълномощия закон. Той уточни, че през няколко години се основават органи, които в действителност не работят, а единствено се сменят имената и шефовете на тези звена, вместо да се смени методът на конституиране и деяние.

Стратегията да се прави скандал, с цел да се заглуши различен скандал , е нездравословна, безапелационен бе той. При неявяване на институции, които да отсъдят кой е крив и кой е прав, разногласието е безконечен, разяснява още Зарков.
 Корнелия Нинова станала очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти
Корнелия Нинова станала очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти

Чула обвинявания към медиите, само че не и към самите политици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР