ГЕРБ се усъмниха в дипломата за докторската степен на кандидата

...
ГЕРБ се усъмниха в дипломата за докторската степен на кандидата
Коментари Харесай

ГЕРБ се усъмниха в докторантурата на Андрей Гюров. Той ги опроверга |

ГЕРБ се усъмниха в дипломата за докторската степен на претендента за гуверньор на Българска народна банка Андрей Гюров от Виенския университет. Гюров е и ръководител на парламентарната група на “Продължаваме смяната ”.

Бившият учебен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Красимир Вълчев стартира изявлението си в коридорите на Народното събрание отдалеко: Българска народна банка в най-голяма степен се крепи на доверието, което има в обществото в гуверньора на банката. Според него Гюров евентуално има такава степен, само че с цел да бъде шеф на Българска народна банка и с цел да бъде позволен, трябвало да има академично признание. Вълчев подсети, че на вчерашното чуване на двете номинации за гуверньори на Българска народна банка (вторият е Любомир Каримански, ИТН), в Националния указател за академично признание нямаше данни за самопризнание на докторската степен на Андрей Гюров. Такова е оповестено през вчерашния ден в 17.30 ч., като е подадено още същия ден.

Вълчев изрази неразбиране за какво за редовите заявители процедурата не се случва толкоз бързо и добави, че документите не били подадени персонално от Гюров и е бил оказан напън върху Националния център за информация и документи за експертно признание на образователно-квалификационната степен.

Ако този теоретичен труд е достоверен, имаме доста добър претендент за Българска народна банка, само че и за Европейската централна банка. На подобен труд би завидял и Нострадамус, сподели Вълчев. Валери Лачовски дообясни, че в първите страници на труда на Гюров от 2005 година се цитират настоящи данни от 2008 и 2012 година и публикация от 2007 година “Дали е действителен неговият труд или става въпрос за тежка документална машинация? Как в 17 ч. научният труд на Андрей Гюров е приет и качен на уеб страницата на регистъра за академично признание ”, попита Лачовски.

Тома Биков сподели, че чака всичко да завърши с документна машинация напълно скоро.

ГЕРБ даже раздадоха копие от труда на Гюров, който бил качен на уеб страницата на НАЦИД. Проверка на OFFNews в регистъра през днешния ден сподели обаче, че той към този момент не е разполагаем, а са качени единствено отчети от конференции, публикации в научни списания и студиа.

„ Отговарям на всички условия за номинация на Българска народна банка. Нямам терзание за дипломите си и за автобиографията си “, съобщи по-късно Андрей Гюров.

Той изясни, че докторската му степен е от 2005 година от Виенския университет, само че качената на уеб страницата на НАЦИД версия не е истинската му научна работа. " Аз направих тези стъпки, с цел да бъде качена моята дисертация на уеб страницата на МОН, с цел да са спокойни всички, че имам дисертация. Тази дисертация е записана от Американския университет (където той преподава - б.а.) през 2019 година По този документ аз съм работил още като съм добавял данни, с цел да бъде настояща ", сподели Гюров. Той описа, че желал да смъкна електронно копие на работата си от уеб страницата на университета му, само че се оказало, че са налични единствено предпазените след 2008 година Гюров увери, че е изискал от библиотеката оригинала на работата си и ще го даде на комисиите.

" Битката към момента тече, приказваме с всички парламентарни групи, не мога да кажа в каква посока ще отиде в изборите, в случай че никой не завоюва 50% плюс един глас, ще има нова процедура. Ние искахме по-широко разискване, само че това не беше признато ", разяснява Гюров. Това е натурален развой на инспекция на всички данни, не считам, че е дискредитация, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР