ГЕРБ-СДС ще се явят като коалиция в повечето общини на

...
ГЕРБ-СДС ще се явят като коалиция в повечето общини на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС заедно в повечето общини. Предстои номинация за столицата

ГЕРБ-СДС ще се явят като коалиция в множеството общини на локалния избор през октомври, съобщи пред публицисти водачът на синята партия Румен Христов. Съюз на демократичните сили се записва в Централната изборна комисия (ЦИК) независимо, само че водачът му изясни, че това е въз основа на решение на националната конференция, съгласно което партията се записва независимо за локални избори. Това не означавало, че няма да са в локални обединения с ГЕРБ на 29 октомври, без значение, че партията на Бойко Борисов също ще се записва настрана. На места структурите на Съюз на демократичните сили са желали да се явят независимо, посочи Румен Христов. Внесли сме 6724 подписа и се надяваме, че в тези общини, в които Съюз на демократичните сили има наличие – към 200, на всички места ще имаме претенденти за общински съветници, а на доста места - и кметове.

За София ГЕРБ-СДС ще се явят дружно, каквото е и решението на градската организация на синята партия. Христов посочи, че Съюз на демократичните сили ще издигне районни кметове, само че евентуално ще са по-малко от предходния локален избор. 
-->
Има няколко варианти коя да е кандидатурата за кмет на София, уточни още Христов. Първоначално той е считал, че конфликтът ще е на идеологическа основа – претендент на Държавна сигурност (ДС) против претендент срещу Държавна сигурност. Според вътрешно социологическо изследване обаче, хората се вълнуват повече от прагматични въпроси, свързани с бита в София, придвижването, замърсяването на въздуха. В този смисъл мисля, че претендентът би трябвало да бъде добре осведомен с проблемите на столицата, да има опит и да ги взема решение, уточни Румен Христов. До 19 септември остава малко време, тъй че скоро ще бъде оповестена номинацията на ГЕРБ-СДС за градоначалник на София, сподели Христов в отговор на въпрос по кое време ще стане прочут кандидатът на обединението.

Председателят на Съюз на демократичните сили чака до края на седмицата – четвъртък, петък, да има и лидерска среща. Няма да скрия, че има триене, че ГЕРБ-СДС не печелят от тази коалиция само че огромните въпроси пред България би трябвало да бъдат решавани и това може да направи единствено постоянно държавно управление, посочи Румен Христов. Надявам се, че без значение от опълчването, което ще бъде съвсем във всяка община, ние би трябвало да продължим до осъществяването на главните задания - Шенген и еврозоната, добави той.

На въпрос дали би трябвало да бъде заменен националният празник 3 март, водачът на Съюз на демократичните сили изясни, че съгласно техните разбирания това би трябвало да стане с 22 септември – датата на оповестяването на независимостта на България, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР