ГЕРБ-СДС ще проължат да викат вътешния министър Бойко Рашков в

...
ГЕРБ-СДС ще проължат да викат вътешния министър Бойко Рашков в
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Ще викаме Рашков в НС, докато не даде доказателства за незаконно подслушване

ГЕРБ-СДС ще проължат да викат вътешния министър Бойко Рашков в Народното събрание, до момента в който той не даде доказателства за нелегално потребление на СРС. Това разгласи ръководителят на парламентарната група на обединението, откакто през днешния ден силовият министър беше изслушан от депутатите в Народното събрание за повторно.

По думите ѝ се вършат внушения против ГЕРБ.

„ Ние ще продължим да задаваме въпроси и в случай че се наложи всеки ден ще изслушваме Рашков, до момента в който е министър, с цел да се открият тези обстоятелства и условия, които той хвърля в общественото пространство “, добави тя.

Според нея досега в общественото пространство не са изнесени доказателства за нелегално послушване.

„ Рашков прави нови внушения против ГЕРБ от всички акции, извършени от Министерство на вътрешните работи по време на предизборната акция. „ Ние ще продължим да задаваме въпроси, с цел да се открият тези обстоятелства и условия. В България към момента може да твъри, че сме правова страна – всички изказване за закононарушения преглеждат в съда. Г-н Рашков не е последна инстанция, с цел да прави сходни внушения “, уточни Атанасова.

Маноил Манев от ГЕРБ-СДС изрази мнение, че работата на Министерство на вътрешните работи е повлияла върху изборни резултат. Критики към Рашков насочи и Тома Биков:

„ Рашков е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години. Той е безусловно несъответстващ човек, който не схваща нито какво го питат и за какво го питат. Той желае да остане министър на вътрешните работи. От позиция на нашата партийна тактичност, ние имаме изгода това да е по този начин, тъй като доста елементарно ще можем да нападаме това министерство “.

От обединението са внесли искане за откриване на анкетна комисия за следствие на Бойко Рашков.

Тя би трябвало да реши дали е имало полицейски репреии по време на изборите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР