ГЕРБ-СДС ще покани на разговори за съставяне на кабинет всички

...
ГЕРБ-СДС ще покани на разговори за съставяне на кабинет всички
Коментари Харесай

Борисов: Ще поканим на разговори всички, най-стабилна ще е коалиция между големите партии

ГЕРБ-СДС ще предложения на диалози за сформиране на кабинет всички партии, само че ще договаря по политики единствено с тези, които се съгласят да вземат участие в бъдещо ръководство. Това стана ясно след конференция на водача на партията Бойко Борисов в първия му коментар след изборите на 2 април.

Лидерът на ГЕРБ удостовери, че ще влезе в 49-ия парламент като народен представител и персонално ще води договарянията за кабинет.

Борисов посочи, че Народното събрание би трябвало да излъчи постоянно държавно управление, без значение каква е цената за партиите.

Той уточни, че най-стабилно би било ръководството на коалиция сред огромните партии, а естествените сътрудници на ГЕРБ-СДС са партиите които поддържат Украйна, дейното ни участие в НАТО и присъединението към Шенген и еврозоната.

" Българските гласоподаватели споделиха, че без ГЕРБ не може, само че и без ПП-ДБ не може...Нормално е тези, които са счупили страната, да вземат участие в поправянето на нещата, а не да споделят че са им значими локалните избори. Общините не могат да работят без постоянно държавно управление.В противоположен случай, ние ще създадем държавно управление, виновникът за неустойчивостта, обаче, ще бъде тяхна ", уточни Борисов.

Снимки: Десислава Кулелиева



Вратата за договаряния за кабинет остава отворена за всички, в това число и " Възраждане ", стана ясно още на конференцията. От ГЕРБ-СДС нямат срещу да прегледат предложение за министри даже от страна на президента Румен Радев.

" Редовно, устойчиво държавно управление, в посока Европа и поддръжка на НАТО - в случай че желае и президентът Радев да взе участие и мисли, че има министри, които да вземат участие, го поставям на масата и това. Нямам разграничителни линии с никого. Добре пристигнали са и " Възраждане " - с тях ще приказваме доста съществено. За тях гласоподаваха и доста вишисти, тъй че не би трябвало да се омаловажават. Трябва да работим с всички, които българските жители са избрали. Тези, които не желаят да вземат участие, ще останат в съпротива. На дебелоглав няма да се одобри нито бюджет, нито промени без държавно управление. И назад - с държавно управление ще се одобряват всички промени, тъй че, когато се събират и приказват, дано имат поради това ", добави водачът на ГЕРБ.

Той подсети, че интернационалните сътрудници се тормозят за неустойчивостта у нас.

Коалиция ГЕРБ-СДС завоюва извършените в неделя парламентарни избори с 26,49% от упражнилите правото си на глас.



При 100% обработени протоколи в ЦИК обединението ГЕРБ-СДС завоюва изборите за Народно заседание. С близо 2 на 100 след тях остана втората мощ - ПП-ДБ. Третото място е за " Възраждане ", които водят с по-малко от % разлика пред Движение за права и свободи. Пета е Българска социалистическа партия, " ИТН " също влизат в състава на Народното събрание с 4.11%.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР