ГЕРБ-СДС събират най-много гласове, а в оспорвана битка за второто

...
ГЕРБ-СДС събират най-много гласове, а в оспорвана битка за второто
Коментари Харесай

Галъп: Оспорвана битка за второто място между Продължаваме промяната и БСП


ГЕРБ-СДС събират най-вече гласове, а в оспорвана борба за второто място са " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия. Особено измежду колебаещите се гласоподаватели запасът на " Продължаваме промяната " е забележителен. Ето още данни.

Проучване на Галъп демонстрира, че в случай че изборите бяха се провели в края на октомври, биха спечелили 24,2% от гласовете, следвани от Българска социалистическа партия с 15,7%.
Редакцията предлага
Трета мощ е към този момент с 13,7%, която изпреварва „ ИТН “. За тази групировка биха дали своят вот 11,3% от гласоподавателите. Движение за права и свободи е на пето място с 11,1%, а „ Демократична България “ събира 9,8% утвърждение и е на шеста позиция.

Данните на Галъп за колебаещите се сочат, че " Продължаваме промяната " води с огромна разлика пред " Демократична България " - 24,1 против 15,6 %. " ИТН " и ГЕРБ си оспорват третото място място с 13,5 и 13,4%. Движение за права и свободи са четвърти, а Българска социалистическа партия е едвам пети избор на колебаещите се с 5,7 %.

Румен Радев води. Възможен е балотаж.

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха в последната седмица на октомври, за Румен Радев биха дали своят вот 47,6% от гласуващите, за Анастас Герджиков – 25,1%, за Мустафа Карадайъ – 8,5%, за Лозан Панов – 5,7%, за Костадин Костадинов – 3,3%.

Данните са от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за OFFNews.bg, извършено лице в лице, измежду 1081 пълнолетни българи, в интервала 23-31 октомври.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР