ГЕРБ-СДС, ПП/ДБ и ДПС обмислят да предложат отпадналата от употреба

...
ГЕРБ-СДС, ПП/ДБ и ДПС обмислят да предложат отпадналата от употреба
Коментари Харесай

Обмисляме да предоставим на Украйна бронетранспортьори

ГЕРБ-СДС, ПП/ДБ и Движение за права и свободи обмислят да предложат отпадналата от приложимост непотребна техника от скадовете на Министерство на вътрешните работи, главно бронетранспортьори, да бъде предадена на Украйна. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в коридорите на Народното събрание.

" Това е техника от 60-те и 70-те години, която е закупена по време на Възродителния развой, за която ние даваме доста пари за предпазване и поддръжка. Не е в дейна приложимост, с отпаднала нужда е. Никога не е била употребена от някогашните вътрешни войски, в този момент Жандармерия. Не е част и от армията и по никакъв метод няма да нарушим боеспособността й. Става въпрос за БТР-и, само че и друга бронирана техника. Става дума за техника, въоръжение и аварийни елементи ", добави Мирчев.

Количеството е класифицирана информация, само че евентуално става дума за към 100 броя, уточни още депутатът.

На въпрос от публицистите за какво пращаме тази техника, откакто е негодна тогава, той изясни: " Не споделям, че не работи, а е в положение, в което няма да бъде потребна на българската Жандармерия, а на Украйна ще бъде потребна, тъй като украинците имат метод да създадат, тъй че тази техника да им е потребна ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР