ГЕРБ–СДС няма да участва в опити за съставяне на правителство

...
ГЕРБ–СДС няма да участва в опити за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Край и на втория мандат: ГЕРБ-СДС отхвърлиха предложението на ПП-ДБ

ГЕРБ–СДС няма да взе участие в опити за сформиране на държавно управление с втория и третия мандат. Това декларират от партията в отговор на изпратено от ПП–ДБ писмо за реализацията на идния втори по ред изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание.

" От самото начало преговорният екип на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили влезе за диалози с благосклонност за съглашение, което да регистрира преди всичко националния интерес, електоралната тежест на обособените парламентарни групи и с готовност за взаимно почитание на гласоподавателите и на двете страни. В нито едно от тези наши планове от отсрещната страна нямаше чуваемост и предпочитание за търсене на общи решения ", декларират в отговора си от партията.

„ Този непрестанен напън и политически рекет " е трябвало да бъде спрян, показват от ГЕРБ.

„ И краят беше комплициран с достолепие от Мария Габриел, подавайки заявление до Народното събрание и ПГ на ГЕРБ-СДС за отдръпване на декларираното осъществяване на проучвателния мандат за образуване на държавно управление с претендент за министър-председател Мария Габриел ", написа в писмото. От ГЕРБ-СДС одобряват за „ несвоевременно " предлагането на ПП–ДБ за реализация на втори мандат с присъединяване им.

„ Ние от ГЕРБ-СДС постоянно сме били почтени с българските жители, които неведнъж са ни давали своето доверие, и на тази база сме управлявали страната само и единствено в полза на хората. И през днешния ден ще бъдем почтени с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за сформиране на държавно управление с втория и третия мандат. Нека българските жители, посредством избори решат кой и по какъв начин би трябвало да ръководи България “, гласи заключението на писмото, подписано от водача на партията Бойко Борисов, само че и от заместник-председателите на групата Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян. Припомняме, че първият мандат за сформиране на държавно управление с претендент за министър председател Мария Габриел завърши през днешния ден несполучливо.

Решението бе гласувано с 226 гласа " за ", без срещу и един " въздържал се " (от ПП-ДБ). Мария Габриел не участва в пленарна зала при гласуването и разискването на решението. На 18 март президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарната група ГЕРБ-СДС - Мария Габриел. На 19 март Габриел върна изпълнен мандата на президента Румен Радев със състав на проектокабинет, а в следобедните часове президентът подписа декрет, с който предложи на 49-ото Народно заседание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от първата по бройка парламентарна група.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР