ГЕРБ-СДС носят отговорност само за външната политика и нищо повече.

...
ГЕРБ-СДС носят отговорност само за външната политика и нищо повече.
Коментари Харесай

Тома Биков: Ние носим отговорност само за външно министерство

ГЕРБ-СДС носят отговорност единствено за външната политика и нищо повече. Няма коалиция и трябваше да се одобри по-радикалният вид - образуването на съдружно държавно управление, основано на паритетен принцип, където отговорността за ръководството на страната да се споделя. Тази концепция обаче не беше призната, съобщи в студиото на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Относно случая " Барселонагейт ", Биков разяснява, че няма доказателства и че делото е трябвало да бъде прекъснато от дълго време. Той акцентира, че Гешев се включва в политическа борба и излиза отвън своите пълномощия като основен прокурор и съгласно него той не е изключително сполучлив в тази си нова роля.

Биков въпреки и да отхвърли да удостовери, че е било контрактувано съдружно държавно управление с Българска социалистическа партия и имало даже посочени министри от столетницата, сподели че такива диалози са водени и това е било ясно за обществото и е било " показано по малкия екран ".

Той заяви, че измененията в Конституцията са " вероятност ", само че самодейността за това идва от " Демократична България ". " Новият публичен контракт " е метафора, която отразява проблемите в прокуратурата, които се показват посредством дейностите на Гешев.

Съществува интервенция от страна на правосъдната власт в парламентарната и законодателната власт посредством настояванията за лишаване на имунитет, главно от политици, които ще вземат участие в конституционната промяна. Биков показва подозрения по отношение на опцията фигурата на основният прокурор да бъде отстранена напълно, без да бъде свикано Велико национално заседание, и показва, че основният прокурор би трябвало да има единствено административни функционалности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР