ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната ще проведат среща, в която да

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната ще проведат среща, в която да
Коментари Харесай

Политолози: Кабинет на малцинството е възможен с третия мандат

ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " ще проведат среща, в която да обсъдят бъдещите политики пред страната.

Тази среща ще е по-смислена от консултациите при президента. Те са изцяло неползотворни - поддържаме страната на изкуствено дишане. Ще бъде забавно да се наблюдава кои са пресечните им точки и може ли да се приказва за евроатлантически консенсус сред тях. От срещата ще можем да съдим дали може да се стигне в миналото до коалиция сред тях или просто ще бъдат двата полюса на българската политика. Това съобщи политологът Цветанка Андреева в ефира на " Денят ON AIR "

Според политолога доцент Стойчо Стойчев ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " ще установяват, че нямат единодушие по главната система - личностната.

" Предполагам, че пиарите поучават " Продължаваме промяната ", а също и основния пиар на ГЕРБ Бойко Борисов по този начин ги схваща нещата - двете партии да бъдат постоянно в борба, тъй като другояче ще се закопаят ", акцентира той.

В студиото на Bulgaria ON AIR двамата политолози разясниха и какви са възможностите за сформиране на кабинет.

" От утрешната среща ще проличи дали е допустимо да бъде основана коалиция ", счита Андреева.

Доц. Стойчо Стойчев е на мнение, че разновидността за реализация на държавно управление на малцинството с първия или втория мандат е извънредно дребен, защото двете партии взаимно вършат всичко допустимо другата да не го поддържа.

" Вариант, в който и двете огромни партии поддържат едно такова държавно управление, е то да бъде препоръчано от друга по-малка партия и да не бъдат включени никакви представители на ГЕРБ и " Продължаваме промяната ". Най-добрата реализация би била, в случай че го направи " Демократична България ", безапелационен бе Стойчев.

Андреева акцентира, че " в жертва на изолацията, която от ГЕРБ се трансферира върху " Продължаваме промяната ", ще падне " Демократична България ".

Доц. Стойчев заключи, че Народното събрание е подкрепило връщането на гласуването с хартиена бюлетина, защото " всички разбори демонстрираха, че най-големият губещ от машинното гласоподаване е Българска социалистическа партия ".

" Краткосрочното и средносрочното бъдеще е на тематични обединения ", заключи събеседникът му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР