ГЕРБ-СДС е заявила готовност да оттегли Росен Желязков като номинация

...
ГЕРБ-СДС е заявила готовност да оттегли Росен Желязков като номинация
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС оттегля Желязков. Решение пак няма

ГЕРБ-СДС е декларирала подготвеност да отдръпна Росен Желязков като номинация за ръководител на 48-ия парламент.

Въпреки това какви да са критериите за избор все още в Председателския съвет няма.

Това разгласи Десислава Атанасова.

Тя уточни, че откакто първата и втората политическа мощ си отдръпват номинациите, вид е третата да предложи ръководител или да се направи избор върху най-възрастния или най-опитния народен представител.

Но и върху подобен аршин единодушие все още няма.

Атанасова е безапелационна, че ГЕРБ-СДС няма да върви на срещи където и да било отвън Народното събрание или в която и да било стая в Народното събрание.

Заседанията се излъчват онлайн, по-голяма гласност от това не е допустима, безапелационна е Атанасова.

Предлагаме от няколко месеца диалог за цели. Посочихме няколко точки, по които да се търси единодушие. Предложихме контактна група, която да търси единодушие с всички парламентарни групи. Това отвод за спор от наша страна ли е? – попита тя.

Полагаме всевъзможни старания, в случай че има други по-добри оферти от нашите, сме подготвени да ги чуем. Но в противоположен случай, както става, ни се оферират зрелища, заключи Атанасова.

Медиаторите са натоварени да опитат да търсят единодушие. Разбира се, че в тяхно наличие би трябвало да препотвърдим нашите точки, сподели тя.

Това, че отдръпваме кандидатурата на Росен Желязков е задоволителен знак, че вършим крачка обратно. Но не искайте от мен да обуславям това решение, тъй като Председателският съвет още тече, а такова няма.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР