ГЕРБ реагираха остро за искането Българската банка за развитие да

...
ГЕРБ реагираха остро за искането Българската банка за развитие да
Коментари Харесай

ГЕРБ към управляващите: С този законопроект г-н Лорер се качва върху г-жа Нинова и просто й взе парите

ГЕРБ реагираха остро за настояването Българската банка за развиване да премине в новото министерство на вложенията ръководено от Даниел Лорер. Според опозицията това се прави за да се продължи започнатата линия по приватизация, първо стартирана от Кирил Петков, а по-късно от Лорер. Това написа Tribune.

Заради вашия черен пиар и този на Кирил Петков в България няма задгранични вложения, съобщи Десислава Трифонова от ГЕРБ. Десислава Атанасова пък зададе няколко въпроса към ръководещите. Тя регистрира, че с разпореждане на Министерски съвет и основаването на разнообразни министерства и новото такова ръководено от Лорер, се постанова Агенцията за поощряване на вложенията, само че и ББР да премине в друга сфера на въздействие. Тя запита какво се случва с инспекцията на всички наречени от Петков необезпечени заеми, които съгласно нейна информация и след отговор от господин Лорер се обслужват? Атанасова попита и дали има заеми отпуснати от ББР и след директното управление на господин Кирил Петков, които са прекъснати?

" Считате ли, че при тази смяна ще се промени и метода за възлагане на водещи адвокатски адвокатски фирми, тъй като през юли месец Петков съобщи, че целият юридически отдел е напуснал и се постанова незабавно да се вземат ограничения. Тогава е определено адвокатско сдружение, което взема 8 хиляди евро на месец, 44 минимални пенсии. Освен това за юрист е избрана Лена Бориславова със заплата 140 евро на час. Имате ли информация дали тази процедура ще продължи дали и сега се подписват такива контракти ", запита Атанасова, само че отговор от вносителите на законопроекта не получи.

Александър Ненков съобщи, че всичко се прави, с цел да се овладее една банкова институция. Първо стартира от Кирил Петков, а в този момент желаете да продължите към Лорер. Добре е да кажете по какъв начин ББР ще работи по-добре като премине от министерството на стопанската система към семейство Лорер ", съобщи Ненков, само че и той не получи отговор. Депутатите от ръководещите изпаднаха в неприятна обстановка при гласуването. При първия опит имаше кворум, изиска се прегласуване, като се оказа, че кворум няма. Председателят на Народното събрание Никола Минчев даде 15 минути отмора, с цел да може да се събере нужния кворум.

След почивката от ГЕРБ обявиха, че не може да има трето гласоподаване и, в случай че такова се извърши то те ще бъдат принудени да сезират Конституционния съд, тъй като категорично е записано, че не може да има три гласувания. " Ако вие ще вършиме правосъдна и конституционна промяна, Бог да ни е на помощ, щом по този начин четете Конституцията ", съобщи Александър Иванов. Тома Биков предложи отмора, с цел да се свика председателски съвет. Той разгласи, че става процедура на Народното събрание да излъчва противозаконни решения, каквото е било през вчерашния ден това за новото управление на КЕВР.

След остри диспути ръководещото болшинство реши да гласоподава за трети път законопроекта. От Движение за права и свободи оповестиха, че с този си акт са потъпкали всякаква поръчка за правда. От ГЕРБ запитаха по какъв начин при регистрирани 132 народни представители в зала, при отвод на гласоподаване от три парламентарни групи има кворум от 122 депутати. Управляващите обаче още веднъж замълчаха и избраха да не подчертават върху закононарушението, което направиха. " Вие извършите сексуален акт смятайки, че изнасилвате опозицията. Вие не се качихте върху опозицията, а върху демокрацията. С този законопроект господин Лорер се качва върху госпожа Нинова и просто й взе парите ", разгласи Дилов-син.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР