ГЕРБ призоваха държавният глава Румен Радев да запази радиомълчание по

...
ГЕРБ призоваха държавният глава Румен Радев да запази радиомълчание по
Коментари Харесай

ГЕРБ призоваха президента да мълчи, щабът на БСП бил при него

ГЕРБ приканиха президентът Румен Радев да резервира радиомълчание във връзка с вложенията, вложителите и бизнес климата в България.
Според Тома Биков няма по какъв начин в едно изречение да се установи, че държавното управление има свръхпроблем с корупцията и в същото изречение да се приказва за договарянията с огромен стратегически вложител. Радиомълчанието ще е " с цел да не се попречи на договарянията ", изясни депутатът и добави, че един президент не е в положение да води вложители, само че е в положение да ги прогонва.
Предизборният щаб на Българска социалистическа партия се намира в президентството, защото господин Иво Христов, в качеството му на евродепутат в листата на Българска социалистическа партия, продължава да бъде ръководител на Стратегическия съвет към президента. Българска социалистическа партия и президентът са в доста добра позиция, защото опорните точки се пишат от един и същи човек, и те ги употребяват по едно и също време.
Това сподели зам.-председателят на националния избирателен щаб на ГЕРБ и водач на столичната организация на партията Цветомир Паунов, откакто дружно с депутата Тома Биков внесе тъжба в ЦИК за " нерегламентирано и безусловно безогледно присъединяване на президента в предизборната акция в интерес на Българска социалистическа партия ".
" За нас е безусловно неприемливо президентът, който съгласно конституцията въплъщава единството на нацията и според член 14 от конституцията е обединителят, индивидът, който би трябвало да бъде напълно неангажиран с политическа пропаганда, той да прави предизборна акция в интерес на една партия ", акцентира Паунов.
" Бихме призовали президента да резервира безмълвие във връзка с капиталовата политика още няколко седмици, с цел да не попречи на договарянията. Защото един президент не е в положение да води огромни вложители, само че е в положение да ги прогонва. С сходни недомислени изказвания президентът пречи, а не оказва помощ ", съобщи Биков във връзка вчерашните думи на президента в Асеновград, че с помощта на поканата му към немския му сътрудник у нас ще пристигна Volkswagen.
Биков уточни, че държанието на президента е безусловно неприемливо и провокира удивление извънредно положителната стиковка сред Румен Радев и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Но това не е толкоз учудващо, защото претендентът от листата на Българска социалистическа партия Иво Христов продължава да ръководи Стратегическия съвет към президента - т.е. опорните точки и на двамата се пишат от един и същи човек. Показателно било и това, че изказването си Румен Радев направил тъкмо в Асеновград, от където е единственият народен представител, обвинен за пазаруване на гласове, Манол Генов.
Тома Биков също по този начин прикани Румен Радев да посъветва брачната половинка си да не нападна огромни компании, които в даден миг може да бъдат и стратегически вложители в България. " Освен това когато приказва за сметките президентът да се обърне към личната си партия и към личната си листа ", съобщи Тома Биков и изясни, че в действителност лидерът на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева е подозирана за пране на пари тъкмо в офшорни сметки.
Депутатът съпостави държанието на Румен Радев, като: " Все едно е шефът на БФС през три дни да споделя какъв брой зле играе " Левски ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР