ГЕРБ предлага 10-годишна давност за длъжниците Да се въведе 10-годишна

...
ГЕРБ предлага 10-годишна давност за длъжниците Да се въведе 10-годишна
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага 10-годишна давност за длъжниците

ГЕРБ предлага 10-годишна отминалост за длъжниците Да се вкара 10-годишна погасителна отминалост за отговорностите на длъжниците. Това плануват препоръчаните от ГЕРБ промени в Гражданско-процесуалния кодекс, които следва да бъдат прегледани от депутатите.
 
Измененията ще прекратят практиката кредиторите да преследват длъжниците след 10-тата година. Ако бъде призната, смяната ще засегне към 600 000 фамилии.
 
От Българска социалистическа партия поддържат предлагането, само че упорстват за още ограничения, с които  хората с задължения да бъдат предпазени от непозволени дейности на кредиторите.
 
В момента има 3-годишна погасителна отминалост за отговорности към енергийните дружества, топлофикация и ВИК, и петгодишна - за задължения към банките.
 
Според евродепутата Емил Радев 10-годишната отминалост е добър вид за длъжниците, тъй като те няма да имат разноски, неведнъж непостижими за техния бюджет, каквито има при произвеждане за частен банкрут.
 
Филип Попов от Българска социалистическа партия е на мнение, че в действителност концепцията на ГЕРБ ще е от изгода за хората със отговорности за ток, вода и парно, където не се изисква поръчителство, до момента в който при банков заем длъжникът няма да може да избегне разновидността да заплати с имуществото си, в случай че не обслужва заема си.
 
Частните правосъдни реализатори се надяват някои хрумвания за смяна в Граждански процесуален кодекс да не бъдат признати. Според текстовете техните дейности могат да бъдат обжалвани и в последна сметка отговорностите да не бъдат събрани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР