ГЕРБ поиска оставката на Централната избирателна комисия заради неуредиците по

...
ГЕРБ поиска оставката на Централната избирателна комисия заради неуредиците по
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставката на ЦИК, два дни гласели резултата

ГЕРБ изиска оставката на Централната изборна комисия поради неуредиците по време на последния избор и подозренията, че той не е почтен.

" ЦИК влезе в черна дупка. В прословутата 441-ва секция ние не знаем по какъв начин е завършил изборният ден. Има и такива секции, които не са получили контролни разписки. Има секции, които трябваше да бъдат разкрити, имаше събрани подписи, само че във Англия имаше секции, които не бяха разкрити - да вземем за пример Нортхемптън, само че заради некомпетентността на Цветозар Томов и проф. Гаврилов от Има Такъв Народ. За първи път хората, членове на СИК в чужбина, нямат връзка с ЦИК. И трите телефона, които са били открити от комисията за обслужване на СИК зад граница, не били вдигани цяла вечер. Ако това не е мотив да желаяме оставката на ЦИК, не знам какво би могло да бъде ", съобщи Георг Георгиев, водач на ГЕРБ младежи.

По думите му, най-голямата изборна машинация е било това, което се е случило в чужбина.

От своя страна, Тома Биков сподели, че този състав на ЦИК в огромната си част е извънредно незапознат и безконтролен. С коментар се включи и водачът на партията Бойко Борисов:

" Едно нещо за 5 години трябваше да направи Румен Радев - да провежда почтени избори. Той сътвори подобен безпорядък, по този начин уплаши хората посредством марионетката си Бойко Рашков, че имаме рекордно ниска изборна интензивност. Е това е демокрацията по мадуровски или по руменрадевски. Вчера търсих техниците, то се оказа, че няма секциите. Исках техника да видя, който има право да пипа машината, да дава картите ", съобщи някогашният министър председател.

Той също попита за какво се бавят окончателните резултати от изборите.

" Два % за два дни. Ами в случай че резултатите са равни? Там вършат чудеса хората да сменят едно мандатче и да паднем от 65 депутати надолу. Със сигурност няма да ни дадат и хората, които са пипали машините. А по нашата информация огромна част от тях са били чужденци. А чужденци от този завършек на света - Венецуела, Коста Рика, са податливи. Пак ви бих, само че 2 дни се чудите по какъв начин да настройките резултата ", възмути се Бойко Борисов.

По думите му, служебният вътрешен министър е обезпечил опция на партии да купуват гласове.

" Вече стотици милиони се изхарчиха за избори, а идват и президентски. Просто хаосът, който основават в желанието си да чегъртат, е огромен. Какво им липсва в този момент? Без значение първи, втори... Ние по този начин приказваме, с цел да им се надсмиваме, тъй като пращат призовки. Цялата партия разкостиха, до момента в който купят ромския избор. След няколко месеца народът ще ги бие с камъни, тъй като са подменящи вота и корумпирани. Христо Иванов има 10 % по-малко от нас, Мая Манолова с 5 % дава ум. Извинявайте... ", безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

По думите му, в този момент хората ще бъдат уплашени още повече. Лидерът на ГЕРБ бе безапелационен, че в този момент най-важното е да се успокои страната. " Последната цел е да приберат ББР и тази групичка да направи това ", сподели той.

В отговор на въпрос дали ще нападна резултатите от вота пред Върховния административен съд, Борисов отговори, че юристите на ГЕРБ упорстват за това.

" Касиране на изборите, нови избори, нов безпорядък, народът няма да може да го издържи. Ще пристигна септември, ще се върнат от почивката с изхарчени пари, кисели, че би трябвало да вървят на работа, ще стартират да се разболяват, няма да има ваксини, тъй като ще са изтекли... Аз това всяка година съм го виждал ", съобщи водачът на ГЕРБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР