ГЕРБ поема отговорност за външната политика, за останалото отговорността е

...
ГЕРБ поема отговорност за външната политика, за останалото отговорността е
Коментари Харесай

Тома Биков: Реалистичният срок за конституционната реформа е около половин година


ГЕРБ поема отговорност за външната политика, за останалото отговорността е на Политическа партия

„ Реалистичиният период за измененията в Конституцията е към половин година. Изискават се разнообразни процедури- в случай че са над 160 става по-бавно, в случай че са 180- става по-бързо “, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той изясни, че досега само от Движение за права и свободи имат съответен план, както и че Христо Иванов води диалози с тях.

Идеите занапред ще се обясняват.

Биков разяснява и решението на Народното събрание да одобри Делян Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси.

„ Ние постоянно сме дали своят вот, когато се избират членове на комисията, подкрепяли сме предложенията на партиите. Няколко изключения имаше - в 46-ото Народно събрание Има Такъв Народ отхвърлиха Младен Маринов за член на комисия “, подсети Биков.

„ Това не е доверие, това е съблюдаване на една парламентарна процедура, която през последните 30 години е била нарушавана 2-3 пъти и то не от нас. Ние в никакъв случай не сме се изживявали като морални стожери на нацията, че да споделяме на другите по какъв начин да гласоподават. Ако Движение за права и свободи са решили, че господин Пеевски е най-подходящ, това е техен избор “, сподели Биков.

Той съобщи, че ГЕРБ-СДС може да носи отговорност единствено за бранш „ Външна политика “.

„ Във всички останали браншове ще носят отговорност „ Продължаваме промяната – Демократична България “, сподели Биков.

Той съобщи, че със своите дейности ГЕРБ са дали опция на Народното събрание да работи и да не се върви на избори, резултатите от които са щели да бъдат сходни с тези в този момент.

„ Ние ще носим отговорност единствено в Народното събрание “, сподели още Биков.

Депутатът съобщи, че е смутен от връщането в Национална агенция за приходите на Румен Спецов – „ Мислех, че би трябвало да се оферират специалисти, а не политически фигури.

„ Надявам се сътрудниците от Политическа партия да не преядат с власт, тъй като имат тази опция “, сподели той.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР