ГЕРБ оттеглят номинацията на Красимир Ципов за председател на ЦИК,

...
ГЕРБ оттеглят номинацията на Красимир Ципов за председател на ЦИК,
Коментари Харесай

Борисов видя капан и оттегли номинацията на Ципов за ЦИК


ГЕРБ отдръпват номинацията на Красимир Ципов за ръководител на ЦИК, разгласи персонално министър председателят в оставка Бойко Борисов. Тази заран той свика Изпълнителната комисия на ГЕРБ и разгласи, че другите партии са му спретнали „ капан “ като не са предложили свои претенденти за ръководител.

" Това направиха през вчерашния ден - с безмълвен, незаконен сговор. Може ли партии с претенциите да ръководи да отиват в президентството без ръководител!? На базата на какво, на коя рекламация? “, занарежда Борисов.

„ Ние да не сме кьорави, дето викаше баба, да не виждаме комбинациите и клопката, в който ни вкарват? Решенията в ЦИК се вземат с две трети болшинство. Сиреч тия хора нямат безусловно никакво въздействие против тоя сговор “, е тезата на премиера в оставка и водач на ГЕРБ.

Припомняме, че през вчерашния ден, по време на консултациите при президента, само партия ГЕРБ имаше претендент за ръководител на Комисията.

Борисов провидя в това прекачване на цялата отговорност върху ГЕРБ.

„ За чужбина трябват машини. Кой ще ги закара, кой ще ги охранява, кой ще ги тества, кой ще ги върне? Парите за това кой ще ги подпише? Кой ще направи публичните поръчки? Кой ще си постави главата в торбата? Председателят от ГЕРБ…Само че няма да им мине номерът! ", отсече той.

И добави, че би трябвало „ Радев да си направи ръководител на ЦИК, който да си понесе отговорността на неговите партии – да влязат в ЦИК тези, които вършиха закона. Да отидат да си го извършват! "

От своя страна Красимир Ципов съобщи, че не се опасява да поеме отговорност да ръководи групови изборен орган, само че позволи, че ще бъде неодобрен в новата Централна изборна комисия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР