ГЕРБ официално предложи Мария Габриел за премиерГЕРБ-СДС издига за премиер

...
ГЕРБ официално предложи Мария Габриел за премиерГЕРБ-СДС издига за премиер
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ предложи Мария Габриел за премиер; TSMC става глобална компания за чипове

ГЕРБ публично предложи Мария Габриел за министър председател
ГЕРБ-СДС издига за министър председател еврокомисаря Мария Габриел. Това разгласи от трибуната на Народното събрание водачът на партията Бойко Борисов.
Политическа партия и Демократична България няма да поддържат Мария Габриел за министър председател
„ Продължаваме промяната – Демократична България “ няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ и няма да оферират персони в него. Това съобщи в коридорите на Народното събрание националният представител от ПП-ДБ Даниел Лорер след формалното показване на Мария Габриел за кандидат-премиер.
„ Хаосът се задълбочава “: Политическите реакции след номинацията на Мария Габриел
Засега бъдещето на възможния нов кабинет с министър председател Мария Габриел от ГЕРБ и министри от другите политически партии, остава неразбираемо. За момента обаче настройките в Народното събрание са, че обстановката няма да се развие по метода, по който първата политическа мощ чака.
Стопанството край София, което учи на обич към природата
Чиста храна, възобновена почва, укрепване на връзката с природата. Към това се стремят Сиана и Ивелин Тончеви, създадели на „ Близката плантация “. Това не е просто място, на което се създава земеделска продукция, а кътче, където дребни и огромни се учат да ценят природата, която им дава всичко, от което имат потребност.
Тайванската TSMC става световна компания за чипове
Изглежда все по-вероятно най-големият производител на чипове света – тайванската TSMC – да продължи с построяването на фабрика в Европа. Това е метод да отговори както на търсенето на промишлеността, по този начин и на политическия напън, написа Bloomberg.
България напуща двете руски банки през август
България ще напусне Международната капиталова банка (МИБ) и Международната банка за икономическо съдействие (МБИС) през август. Страната е предпоследната, която напуща двете финансови институции от руската ера, с цел да избегне европейски наказания.
Еврозоната ще направи България известна и сигурна за огромните вложители
България не е позната на задграничните вложители като място с най-малък капиталов риск. Много от тях схващат за валутния ръб и това какъв брой нерискова е нашата страна едвам откакто я посетят. До огромна степен това се дължи на неприятната реклама, която имаме.
България е платила 345 млн. лева за Коронавирус ваксини
България е платила 345 млн. лева за ваксини против COVID-19. Това съобщи служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев по време на парламентарния надзор. Той уточни, че от общо до момента доставените близо 14.5 млн. ваксини, са бракувани 1 432 325 на стойност близо 33 млн. лева По думите му следва бракуването на още 370 хиляди ваксини за над 11 млн. лева
КЕВР не хареса ВиК закона на районното министерство
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) не утвърждава оферти план на Закон за водоснабдяване и канализация, направен от Министерство на районното развиване. Комисията смята, че е нужна цялостна проверка на текстовете, защото препоръчаните промени не реализират дълготрайно разрешаване на проблемите в бранша.
БЕХ търси шефове на новата държавна компания за зелена сила
Българският енергиен холдинг търси да назначи посредством конкурс шефове на новата държавна компания за зелена сила. „ Национален енергиен оператор “ ЕАД бе основан неотдавна от служебния кабинет, с цел да подкрепя развиването и съхранението на зелена сила.
Печалбата на „ Балкански поток “ скочи тройно през 2022 година
Продължението на газопровода „ Турски поток “ през България, или по този начин нареченият от Бойко Борисов „ Балкански поток “, регистрира тройно по-висока облага през 2022 година по отношение на 2021-ва. Това излиза наяве от отговор на служебния енергиен министър Росен Христов на въпрос от депутата от „ Демократична България “ Мартин Димитров.
Комисия за защита на конкуренцията позволи на „ Главболгарстрой “ да придобие „ Глобал Кънстръкшън “
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила на строителната компания „ Главболгарстрой Интернешънъл “ да придобие конкурентната „ Глобал Кънстръкшън “. Това излиза наяве от решение на регулатора, оповестено преди дни нна уеб страницата му.
„ Жестока конкуренция “: Китайската Eve Power прави цех за 1 милиарда евро в Унгария
Китайската компания Eve Power възнамерява да построи цех за произвеждане на акумулатори край Дебрецен, в Източна Унгария. Инвестицията ще бъде на стойност 1 милиарда евро, по думите на външния министър Петер Жиярто.
Турция отсрочва заплащане на 600 млн. $ към Русия
Русия разреши на Турция да отсрочи за 2024 година заплащане на 600 млн. $ за доставен природен газ. Това са споделили източници на Reuters в сряда – първото сходно отсрочване по съглашение. Това акцентира задълбочаването на връзките сред Анкара и Москва.
Европейски Съюз търси снабдители за взаимните покупки на газ
Европейската комисия започва първия по рода си интернационален търг за взаимно закупуване на газови доставки за Европейски Съюз, като употребява неотдавна основаната платформа AggregateEU. В този първи търг 77 европейски компании са подали поръчки за общ размер от 11.625 милиарда кубически метра търсене на газ. Търсенето на LNG съставлява 2.781 милиарда куб. метра, до момента в който 9.554 милиарда куб. метра се изискват за доставка по водопровод.
Microsoft подписа договорка за закупуване на термоядрена сила
Частната американска компания за нуклеарен синтез Helion Energy ще обезпечи на Microsoft електричество след към пет години, оповестиха фирмите в сряда. Това е първата сходна договорка, предава Reuters. Компаниите не разкриха финансови или времеви детайлности за съглашението или кои уреди на Microsoft ще получат електрическата енергия, генерирана от термоядрен синтез.
Луксозен хотел в Аруба търси инфлуенсър, който да отседне гратис там
Хотел на територията на екзотичния карибски остров Аруба предлага ексцентрична услуга – заплаща на един от гостите си, с цел да отседне там. Всъщност, концепцията се заражда още през 2022 година, когато Boardwalk Boutique Hotel Aruba разгласи, че търси основател на наличие, който да живее в хотела за месец, като споделя отзивите си в обществените мрежи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР