ГЕРБ обяви някои от номинациите си за кметове за местните

...
ГЕРБ обяви някои от номинациите си за кметове за местните
Коментари Харесай

ГЕРБ обяви част от номинациите си за кметове, всички от тях с по няколко мандата зад гърба си

ГЕРБ разгласи някои от номинациите си за кметове за локалните избори, които ще се проведат на 29 октомври. До 15:30 часа следобяд от партията анонсираха едвам 8 от имената, множеството от тях обаче с по няколко кметски мандата зад тила си. Най-голямо впечатление вършат номинациите на Златко Живков за Монтана, управлявал града цели шест мандата и Димитър Николов за Бургас, градоначалник четири мандата. Останалите са били градски управници по три или по два мандата. 

Златко Живков е претендентът за кмет на Монтана . Любопитното при него е, че той е управлявал общината цели шест мандата в интервала 1999 – 2023 година, като през 2019 година Живков е награден за " Кмет на Годината ". От 2007 до 2011 г. е заместник-председател на Управителния съвет на НСОРБ. Бил е член на Управителния съвет на НСОРБ от 2015 до 2019 година Член е на Европейския комитет на районите и от 2007 година и член на Комисията за обществени въпроси на КР Политика, обучение, претовареност, проучвания и просвета и Комисията за икономическа политика. Председател е на Управителния съвет на Агенцията за районно развиване и Бизнес център 2000 – Монтана, а също и член на Ротари клуб – Монтана.  

Сред най-известните лица в листата с претенденти за кметове е Димитър Николов, който е градоначалник на Бургас в четири поредни мандата. Към 11 септември 2023 година, той е най-дълго изпълнявалия длъжността кмет на Бургас – 15 години и 10 месеца. През 2007 година Димитър Николов е повдигнат от партия ГЕРБ като претендент за кмет на Община Бургас, подсилен от десните сили в града. През 2011 година е избран отново за кмет на Община Бургас, през 2015 година е избран отново за трети път с резултат от 84% от подадените гласове. На локалните избори през 2019 година е избран отново за четвърти път с резултат от 65,8% от подадените гласове.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР