ГЕРБ няма да изпълнят мандата. Няма договорка между първите две

...
ГЕРБ няма да изпълнят мандата. Няма договорка между първите две
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да изпълнят първия мандат, смята Костурков

„ ГЕРБ няма да изпълнят мандата. Няма сделка сред първите две политически сили за ротация на министър председател “, разгласи в депутатът от ПП–ДБ Росен Костурков.

По думите му тяхната парламентарна група не знае дали през днешния ден следобяд Мария Габриел ще върне мандата изпълнен или ще отиде при президента с празна директория.

Росен Костурков съобщи още, че първият мандат към този момент е провален и те чакат поддръжка за втория, даже да се наложи да вършат държавно управление на малцинството.

„ Чакаме си втория мандат да бъде връчен, има диалози сред нас и всички политически сили в това число и ГЕРБ във връзка с това, ние сме наясно, че ГЕРБ няма да изпълнят първия мандат, мисля, че и те са наясно към този момент. Работа по държавно управление не е почвана. Ние сме предложили един състав преди седмици, когато мандатът пристигна при нас най – евентуално ще преповторим същия състав или в случай че има някакви промени те ще са наши “, сподели той.

Депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Божидар Божанов загатна, че в кабинета „ Денков “ може да настъпят промени по постовете.

„ Нещата са динамични, трансформират се непрекъснато. Нашата цел е да има държавно управление с по-експертен профил. Говорим за конституционна промяна откогато сме основани. Няма смяна в решението да не подкрепим мандат на ГЕРБ. Не сме променяли тезата си за кабинет „ Денков “. Промени в кабинета е евентуално да има “, съобщи Божанов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът уточни, че кабинетът няма по какъв начин да бъде блестящо политически и по тази причина от ПП-ДБ търсят поддръжка за конституционно болшинство.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР