ГЕРБ излязоха с първи коментара за сътресенията в управляващата коалиция.Тъжно

...
ГЕРБ излязоха с първи коментара за сътресенията в управляващата коалиция.Тъжно
Коментари Харесай

Биков, ГЕРБ: На мястото на премиера Кирил Петков бихме поискали вот на доверие

ГЕРБ излязоха с първи коментара за разтърсванията в ръководещата коалиция.

Тъжно и трагично е, че правителсвтото се разпада не заради дълбоки идеологически несъгласия, за които говорихме още от неговото основаване, че са несъвместими. Тези субекти в обединението, някои от тях партии, други сдружения. А заради взаимни обвинявания в корупция и непросветеност. Тези, които пристигнаха с заявката за нулева приемливост към корупцията, след 6 месеца, за някои и година в ръководството, към този момент доближиха до ниво нулева приемливост по сред си. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред публицисти в Народното събрание. 

От през вчерашния ден сме очевидци на жестоко тъпчене на обикновени етични правила сред политици. Това по никакъв начин не е потребно за общесвтото ни. Мнозина приказваха за смяна, за друго политическо държание. Демонстарциите през последните седмица - две се вършат и сред частите на колаицията са език на омразата и взаимни обвинявания. Това в ниаккъв случай не ни радва. Тревожи ни, тъй като сме загрижени за страната. След серия от рецесии следва и политическа. Предстои да се вземат решения. Изцяло от държавното управление зависи какъв ще е хода на този развой, посочи Атанасова. 

На мястото на Петков бих изискал избор на доверие и чак тогава да приказвам за кабинет на малцинството. Очевидно ние нямаме доверие на правителсвтото. Няма да покрепим бюджета. Работата на Народното събрание е блокирана. Това държавно управление с този мандат и състав не може да продължи да работи. Носили сме отговорност за ръководството, когато сме били ръководещи, не ни карайте да носим отговорност и когато не сме, разяснява депутатът Тома Биков, написа Novini.bg. 

Биков не даде съответен отговор на въпроса дали ПП ГЕРБ ще внесат избор на доверие към държавното управление. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР