ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ под силното влияние на господин

...
ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ под силното влияние на господин
Коментари Харесай

Николай Денков се закани да не сяда с Пеевски на една маса след изборите


ГЕРБ и управлението на ГЕРБ под мощното въздействие на господин Пеевски се отдръпна от посоката на съставяне на държавното управление . Това съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков пред Българска национална телевизия.

По думите му би трябвало да има почтени предварителни парламентарни избори, както и хората да излязат да гласоподават. Денков няма упоритостта да кандидатства за евродепутат.

Той добави, че Движение за права и свободи би трябвало да си даде сметка, че до момента в който има подобен съпредседател като Делян Пеевски, това хвърля сянка върху тях. ГЕРБ би трябвало да си дадат сметка, че Пеевски хвърля сянка и върху тях, посочи министър председателят в оставка. Денков счита, че всеки ден е било мъчно да се работи с ГЕРБ по време на живота на ротацията.

" Няма какво да вършим с господин Пеевски на една маса, той нрава си не мени ", отсече министър председателят в оставка.
 Пеевски недоумява за какво е зло след 9 месеца грижи
Пеевски недоумява за какво е зло след 9 месеца грижи

Дали има път обратно, или напред сред Движение за права и свободи и ПП-ДБ, зависи от досегашните сътрудници

Денков изясни, че е било право персонално на земеделския министър Кирил Вътев и на просветителния министър проф. Галин Цоков да решат да са част от или не. Различна обстановката била с транспортния министър Георги Гвоздейков , който решил, че желае да си довърши работата за медицинските хеликоптери и в служебното държавно управление.

Денков е бил оптимист, че ще се реализира ротацията в държавното управление по този начин, както е планувана. Това, което станало ясно е, че преговорният екип на ГЕРБ-СДС не помагал за реализирането на самата ротация. Изборът пред Борисов е доста елементарен - или европейския път на развиване с Мария Габриел, или връщането към мутренските времена с Делян Пеевски, разяснява Николай Денков.

" Не е опит за пришиване на Пеевски към Борисов. Господин Борисов по този начин да се каже играеше втора роля в полемиките за ротацията ", посочи Денков.

Той добави, че ще се върне в Народното събрание, откакто бъде гласувано служебното държавно управление на Димитър Главчев.

Николай Денков увери още, че финансовата система на страната е постоянна , а президентът Румен Радев и претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев нямало съображение да желаят да се прави проверка на финансовата политика на Асен Василев.
 Денков алармира прокуратурата за главсека, гледа акция 3 в 1
Денков алармира прокуратурата за главсека, гледа акция 3 в 1

Той желае проверяващите да ревизират и Живко Коцев, и Калин Стоянов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР