ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България обсъждат председателят на

...
ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България обсъждат председателят на
Коментари Харесай

ГЕРБ и новата коалиция обсъждат първоначално да си поделят парламента и правната комисия

ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " разискват ръководителят на Народното събрание и правната комисия да бъдат избирани ротационно, като да бъде заложено в началото да са от другите обединения. Това съобщи Николай Денков от новата коалиция на влизане в постройката на Народното събрание.

По време на откриващото съвещание на Народното събрание Асен Василев предложи двамата ръководителят му и този на правната комисия да се избират на ротационен принцип за по два месеца сред двете най-големи политически сили.

В 11 часа стартира следващата среща сред двете обединения във връзка законодателната стратегия на Народното събрание. Срещите започнаха в четвъртък (13 април) и. Целта им е когато Народното събрание стартира работа да бъде препоръчан общ дневен ред

Денков уточни, че има връзка сред него и концепцията за ротационен ръководител на Народното събрание. А детайлът за оглавяващия основната комисия представител на друга политическа мощ цели да има координиране на ставащото в комисията с това, което вземат решение депутатите.

Денков добави, че полемиките по листата от законопроекти вървят обикновено, а измежду тях са нужните за приемане в Еврозоната и Шенгенското пространство, както за реализацията на правосъдната промяна. Спомена и промени в Наказателно-процесуалния кодекс, без да прецизира какви.



Десислава Атанасова от ГЕРБ съобщи, че е нужно още малко време сред двете групи, с цел да уточнят значими елементи. Тя бе съпроводена от някогашния обществен министър Деница Сачева.

В работната група от ГЕРБ с изключение на Желязков са още Десислава Атанасова, Екатерина Захариева, Радомир Чолаков и Рая Назарян. " Продължаваме промяната - Демократична България " пък е показана от Николай Денков, Лена Бориславова, Стою Стоев, Радостин Василев, Надежда Йорданова и Атанас Славов. Впечатление прави, че и двата преговорни екипа са формирани главно от адвокати.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР