ГЕРБ и ПП-ДБ опитват да си спретнат дерби за пред

...
ГЕРБ и ПП-ДБ опитват да си спретнат дерби за пред
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Истинското конституционно мнозинство са работещите софиянци

ГЕРБ и ПП-ДБ пробват да си подреден " дерби " за пред публиката, а в съблекалнята ще уговорят мача и по хавлии ще се прегърнат, с цел да сложат ръка и на втория по величина бюджет в страната - този на София. Това съобщи Ваня Григорова в словото си по време на Осмото съвещание на XIV Конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия. На него тя беше одобрена единомислещо за претендент на социалистическата партия за кмет на София и беше определена за лидер на листата с общински съветници. " Срещу настъпващата всъщност тирания може да се изправи дейно единствено единен фронт. Вляво е пристигнало време за събиране, не за нови разделения, сподели още тя. - Управляват ни със " сглобка ", както самите те я нарекоха. Надяват се номерът им да мине повторно ".

Ваня Григорова благодари на всички районни организации на Българска социалистическа партия и на стотиците социалисти, които я предложиха за претендент за кмет на столицата. " Благодаря на управлението на Българска социалистическа партия - София, че е повярвало в мен, както и на госпожа Корнелия Нинова, която в персонален диалог изрази позитивното си отношение към моята кандидатура. Вярвам, че това е справедлива оценка за моята активност като синдикалист, сподели още претендентът за кмет на София. - Реших да приема поканата. За мен това не беше елементарно решение - да се откъсна от специалността, която одобрявам, и да заложа всичко в персонален проект ".

Тя уточни няколко аргументи да одобри предизвикването и да се бори за столичен градоначалник. " Милионерите към този момент желаят директно властта, не през свои политически марионетки. Аз не мога да се примиря с това, разяснява Ваня Григорова. - Целта е да продължат грабежа на София, почнал преди 33 години с идеологията " Всичко е пазар! ". Взеха водата, взеха планината, разграбиха софийските парцели, не не помниха да завлечен даже и боклука. За да няма детски градини, да няма общински жилища, да няма естествени улици и зеленина в кварталите ".

Григорова цитира и думи на доктор Петър Дертлиев, произнесени, когато той е посетител на 44-тия Конгрес на Българска социалистическа партия през май 2000 година: " Една ламя шета из нашата земя, гълта заводи, гълта лечебни заведения, гълта хора. България изчезва в алчната паст на самозабравили се хора. Една хищна, мръсна, гадна, каста ограбва българския народ ".

" Върнете се към тази тирада, намерете я в интернет, в случай че сте я не запомнили, и ще се уверите какъв брой настоящо звучи, въпреки от този момент да са минали 23 години. В тази обстановка никой няма право да бъде безучастен. Всеки би трябвало да поеме своята отговорност. Ситуацията е ексцентрична и изисква ексцентрични решения, сподели тя. - За да бетонират властта си, узурпирана с машинация, ръководещите се готвят да трансформират и Конституцията. Но против сметките на сглобкаджиите би трябвало да събудим същинското конституционно болшинство - това на работещите софиянци, пълнещи всеки бюджет и мъкнещи върху гърба си тежестта на всяка последваща рецесия. Макар обезверени, демотивирани, изтощени и все по-често негласуващи, те би трябвало да осъзнаят своята мощ. Ние ще ги окуражим да го създадат. Отново ще напомня думи от онази тирада, че: " Няма в България партия, която да е годна сама да изведе страната на избавителния бряг. Даже сборът на партиите не стига за това. Трябва да се ръководи с " гения на целия народ, със сръчните ръце и умните глави ". Именно по тази причина упорствам за наличие в листата на синдикалисти, представители на работещите софиянци от значими браншове на стопанската система. Затова и моят зов е: " Нека персоналните упоритости и партийният нарцисизъм отсъпят на назад във времето! ".

Ваня Григорова сподели още, че въпреки и сякаш краткотрайно, държавното управление се държи като военновременно. " А една огромна победа на сглобката и на локалните избори ще отпуши развой освен на промени в Конституцията, само че и на разглобяване на монументи, на прекръстване на улици и дори на храмове, на смяна на националния ни празник. Процес на замяна на цялостното ни ДНК като народ, на заличаване на груповата памет. Ще позволим ли това, попита тя. - А в този момент си представете какъв ще е резултатът в цялата страна, в случай че в София успеем да спрем всичко това! Срещу настъпващата всъщност тирания може да се изправи дейно единствено единен фронт. Вляво е пристигнало време за събиране, не за нови разделения. Аз считам, че към този момент няма накъде да се отстъпва. Нито крачка обратно! Нашата идея е вярна и... Победата ще бъде наша! ".

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР